Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Публикации / Deutsche Bank преструктурира бизнеса си

Deutsche Bank преструктурира бизнеса си
19.10.15 12:24

Автор: Р. Караджов
Deutsche Bank преструктурира бизнеса си

Инвестиционната дейност на Deutsche Bank се разделя на 2 от 1 януари 2016 година  

Някои по-малки подразделения ще бъдат слети и ще се създадат Corporate & Investment Banking и Global Markets на мястото на досега съществуващата структура Corporate Banking & Securities която се занимаваше с продажби, търговията и структурирането на широка гама от продукти на финансовите пазари, включително облигации, акции и свързани с акции продукти търгувани на борсата и извън-борсови деривати, обмен на валута, инструменти на паричния пазар, секюритизирани инструменти и стоки, покритие на институционални клиенти и анализ на съответните пазари, продукти и търговски стратегии за клиенти.Заможните клиенти ще бъдат обслужвани от Private Wealth Management, които ще се управляват като независима бизнес единица. Банката ще направи промени и в управлението, като ще бъде премахнат изпълнителния комитет на групата. От 1 януари 2016 г., всичките четири основни бизнес подразделения на банката ще бъдат представени директно в Управителния съвет. Една от целите е намаляване на сложността на управление на банката и по-голям достъп на клиентите до управленската структура. Ходът на Deutsche Bank е отдалечаване от финансовия ''супермаркет модел''. 

Deutsche Bank е водеща банка в Германия, със силна позиция в Европа и значително присъствие в Северна и Южна Америка, Азия и региона на Тихия океан, но в последните години банката затъна в около 6000 съдебни дела и замесена в повечето големи банкови скандали - манипулиране на междубанковите лихви, съмнителни сделки при търговия с квоти за въглеродни емисии, като за някои от тях и бяха наложени огромни глоби, а бизнес подразделението на банката в Русия, заподозряно в пране на пари.

  
Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1245