Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Публикации / Върховният съд във Великобритания - Uber не нарушава местните закони

Върховният съд във Великобритания - Uber не нарушава местните закони
16.10.15 16:14

Автор: Източник, Financial Times
Върховният съд във Великобритания - Uber не нарушава местните закони

В началото на август поредният инвеститор в лицето на Microsoft инвестира 100 млн. долара в Uber Technologies Inc.

 

Върховният съд на Обединеното кралство на Великобритания и Северна Ирландия излезе с окончателно решение по спора


Начинът, по който приложението за споделено пътуване Uber изчислява тарифите си в Лондон, не нарушава закона. Приложението на Uber изчислява дължимата сума, използвайки проследяване на изминатото разстояние с GPS и времето, отнело за пътуването.

Това решение взе Върховният съд във Великобритания. Местен съдия е постановил, че приложението за смартфони, предназначено за шофьорите на Uber, не може да бъде класифицирано като таксиметров апарат.Смартфонът с Driver’s App за шофьорите не е устройство за изчисляване на тарифи само по себе си, което означава, че колите на Uber могат да продължат да работят както обикновено. Uber отчита сериозен ръст на дейността в Лондон. Очаква се конституционният съд на Франция да се произнесе по законността на услугите на Uber съвсем скоро.

Европейската комисия вече разследва забраната на услугите на компанията във Франция и Германия. Uber спря временно дейността си и в България, след като в края на миналия месец Върховният административен съд потвърди решението на Комисията за защита на конкуренцията, че услугата за превози трябвало да ''преустанови некоректните практики'' сякаш такситата пред ЖП гарата в София са от най-коректните, при возене от 8 - 10 лв. на километър. 

Според по-ранна публикация на The Wall Street Journal Uber Technologies Inc. е осъществила кръгове по финансиране от страна на инвеститори, с което пазарната оценка на корпорацията е скочила до около $ 51 млрд. 

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0705