Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Публикации / Вдига се прагът за задължителен финансов одит на малките компании

Вдига се прагът за задължителен финансов одит на малките компании
02.10.15 15:49
Вдига се прагът за задължителен финансов одит на малките компанииМалките предприятия с приходи под 2 млн. се освобождават от задължението да имат финансов одит 


Досега на задължителен одит и плащане на още разходи бяха задължени компаниите с балансова стойност на активите над 1 млн. лв и размер на приходите от стопанска и нестопанска дейност за текущата година - 2 млн. лв.

С промените в закона задължителният финансов одит отпада за фирми, чиято балансова стойност на активите не надвишава 2 млн. лв., нетните им приходи от продажби са под 4 млн. лв., а персоналът - не повече от 50 души. С промените се предвижда за първи път в счетоводното законодателство да се въведат облекчения за дъщерни предприятия.

Въвежда се и изготвянето на нефинансова декларация само от големите предприятия, които са от обществен интерес и са с персонал над 500 души. Промените са подкрепени с 67 гласа в парламента, 2 са били против, а 11 са се въздържали.

 
Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0628