Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Публикации / Няколко финансови съвета

Няколко финансови съвета
01.10.15 15:16

Автор: Р. Караджов
Няколко финансови съвета

Кредити, депозити, банки, брокери, застраховки, инвестиции


Недвижими Имоти - Варна 

Едно от най-важните умения в бизнеса е човек да може да каже ''Не'' – Урън Бъфет


Никога не крещете на представител ''обслужване на клиенти'' в банката! На тези хора не се плащат високи заплати и те често се намират като в открито море. Почти никога не са виновни за вашия проблем и все пак поемат почти всички обвинения и нерви на клиентите на банката. Същото се отнася и при контакта ви с фондови или валутни брокери. Ако има сбъркана или неизпълнена поръчка с крясъци няма да постигнете нищо. Искайте да говорите с главния шеф, а не с някой заместник! Ако се наложи, заплашете със закриване на сметката и ако трябва, направете го и се прехвърлете при друг по-сговорчив брокер.

Използвайте предложенията на банките като горна граница и за вас и за него, а не като правило! Банкерът не се вълнува от вашите допълнителни разходи (данъци, ток, вода, колко джобни искат децата ви, пенсионни разходи и други) и често може да ви предложи продукт, който е на границите на вашите възможности. Когато теглите кредит за компанията си или личен такъв, се пазарете от предложението му надолу. Никой няма да ви даде отстъпка или бонус, ако не си поискате и то категорично.

Ако теглите кредит! Ако теглите особено по-голям кредит, не четете договора в банката, а поискайте негово копие за да го прочете на спокойствие вкъщи. Ако банката не ви позволи, значи това не е вашата банка! Добре е да го погледне адвокат които разбира от тези неща или най-малкото специалист ако намерите такъв.

Най-добрите оферти често са за новите клиенти, а не за старите! Тези изгодни оферти рядко се предоставят на съществуващите клиенти. И защо да ги предлагат, щом вече веднъж са ги уловили?! За да получите най-добрите сделки, може да се наложи да превключвате на нови продукти, но без да прекалявате.Ако не разбирате даден продукт в банка или при брокер, не го купувайте! Никога не трябва да се страхувате да задавате въпроси, които според вас са глупави. Във филма ''Предел на риска (Margin Call)'' Джон Тълд, изпълнителният директор на инвестиционна банка казва на един от младите си сътрудници ''Обясни ми го като на малко дете или като на куче!'' Не се оставяйте да ви омотаят в сложни термини, а вие да мълчите като пукал, защото ви е срам да ги прекъснете или да питате. Вие трябва да се избягвате всичко, което не разбирате, а сложността е враг на прозрачност и обикновено е враг на потребителя. Хората често се опитват да продават сложни финансови продукти, известни също като структурирани продукти. Ако не сте наясно за какво става дума избягвайте ги напълно и останете с лесни индексни и борсово търгувани фондове.

Изберете продукти и услуги предимно на основата на дългосрочна стойност! Статистически, повечето хора включително най-вероятно и вие, ще останат с новия си продукт за дълго време, защото не е забавно да превключвате финансови продукти всяка година. Освен ако не искате нещо още по-добре, но се подавайте на рекламни трикове, или като някои клиенти които преливат от бонус оферта, на бонус оферта. Абонирането за бонуси може и да е приятно, но не винаги е по-печелившата стратегия в дългосрочен план. Компаниите за кредитни карти също са все по-добри в идентифицирането и отхвърля такива ''туристи'', така, че по-добре не попадайте в нечии списъци.

Спестовни сметки! На банките са нужни евтини депозити за финансиране на кредитните портфейли, така, че те искат лихвите по депозити в най-ниските възможни граници. Днес вече има Интернет банки, като Ally Bank, които нямат разходи за клонове и следователно имат като цяло по-ниски разходи. Ако обаче подобна банка не ви предложи по-изгодни условия от всички останали, пратете ги да чакат! Ако подобна банка ви предлага условия същите като на банка с клонове, изберете втората.

Избягвайте в добавки застрахователни продукти! Финансовите компании продължават да правят много пари като продават застрахователни продукти с кредити и кредитни карти. Някои от тези в бизнеса генерират 30% или повече процента от тяхната печалба от продажбата на кредитна застраховка, която ви покрива в случай на смърт, безработица, или инвалидност. Продажбите обикновено звучат така: ''За по-малко от цената на един хляб на ден, може да осигурите семейството си със спокойствие.'' Почти винаги, тези продукти предлагат ужасни стойности. Виж за политиката инвалидност добра дългосрочна застраховка живот и дългосрочно, която покрива всички ваши нужди. За тези неща е по-мъдро да се застраховате самостоятелно, най-малкото защото може да предоговорите със застрахователния брокер по-изгодни условия.

Ползвайте колкото се може повече пари в брой! Кредитните карти улесняват разходите. Всеки харчи повече пари за пластмаса, като статистиката показва безпощадно, че притежателите на кредитни и дебитни карти харчат повече пари от хората които плащат в брой. Процесът е чисто психологически. Когато вадите пари от джоба си и виждате тяхното намалените, действате подсъзнателно по-разумно отколкото когато използвате една нищо не показваща извън терминалите пластмаса. Колкото повече такава, вместо пари в брой имате в портфейла си, толкова повече има вероятност да харчите.

Фондовите, валутните и стокови брокери, въпреки рекламите не са финансови плановици. Те са само продавачи и те правят пари от търговски комисионни. Така, че не е изненада, че всеки път, когато посетите някой от тях, или ви се обадят по телефона, за да ви предложат нещо изгодно или невероятна възможност, ще бъдете насърчавани да търгувате. Не се страхувайте да кажа ''Не!''

 
Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0702