Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Публикации / Историята за добре образованите бежанци не е вярна

Историята за добре образованите бежанци не е вярна
21.09.15 15:35

Автор: investor.bg
Историята за добре образованите бежанци не е вярна

Делът на неграмотност е висок, а висшистите дори в Сирия са само 6%


 

Лицата, търсещи убежище, са зле подготвени за германския пазар на труда - се казва в доклад на Ifo, базиран в Мюнхен Институт за икономически изследвания 


Делът на висшистите дори в Сирия, която се счита за най-развитата сред страните, от които в момента бягат хора, възлиза на само 6%, а еквивалентността на дипломите с тези на германските висшисти в много случаи не е налице.

Бързата интеграция на бежанците на германския пазар на труда е невъзможна. Институтът се опасява, че много от тях няма да намерят работа и при минималното заплащане от 8,50 евро, тъй като производителността им е ниска. Което може да доведе до генерално намаляване на минималната ставка в страната, за да не възникне допълнителна безработица. Тези дни и федералното Министерство на труда очаква заради бежанците нарастваща безработица през следващите години.

Като цяло Ifo Institute for Economic Research предупреждава да няма свръхочаквания за приноса на бежанците за германската икономика. На пазара на труда наистина ще има предимства, но те ще бъдат свръхкомпенсирани от по-високата безработица.


 
Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1856