Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Публикации / Ислямска държава на ръба на колапса?

Ислямска държава на ръба на колапса?
19.09.15 16:02

Автор: Р. Караджов
Ислямска държава на ръба на колапса?

На 12 август написах, че нещо се случва с Ислямска държава. Не съм грешил ако съдим по публикацията на The Sun 
Британски военни твърдят, че ISIS търпи огромни загуби, а кюрдските сили ще я довършат


Реалността е, че е налице слабост, казва британски полковник, пожелал да запази анонимност, пред The Sun. Те са крехки и в лоша позиция и идва деня, когато те ще се срутят като къща от карти. Британските войници, които обучават кюрдските сили в Ирак са на мнение, че победата над Ислямска държава е неизбежна. Командир от специалните части на Великобритания твърди, че Ислямска държава в момента e в лоша позиция, след като е претърпяла опустошителни загуби на земя и жива сила.Мултикултуралистичен, толерантен, ислямски борец против западните ценности и кандидат-европеец в действие


ISIS очевидно е отслабена в резултат на обучението на кюрдските сили, обучавани от специалните части на Великобритания, и постоянните въздушни удари на международната коалиция. Според бригаден генерал Джеймс Лермонт хода на сраженията се обръща против ислямистите, а аурата им на непобедимост вече я няма. Той обяснява, че хората най-накрая са успели да видят, че „Ислямска държава” е уязвима и победата срещу нея е само въпрос на време. Британските войници се завърнаха през 2014 г. в Ирак 5 години след своето оттегляне, за да обучават кюрдските сили.

Засилващата се намеса на Русия във войната и интензивните бомбардировки от западната коалиция, определено действат макар все още неефективно, а ''бежанците'' (главно сунити - симпатизиращите на ISIS*) към Европа идващи в последните седмици от региона са друго доказателство за това. 

Но едва ли войната ще приключи скоро! Войната с Ислямската държавата на Мохамед Ахмад (Махди) в Судан през края на 19 век, е продължила 18 г. (между 1881 - 1899 г. Mahdist War) и едва ли тази ще бъде много по-кратка дори основните сили на ISIS да бъдат разбити. 

* Вече излязоха имената на известни главорези и терористи идващи в Европа. Като например Ахмад Абд Алкарим, лидер на Ахрар Ал-Форат, група известна с убийства и кланета, най-вече над християни. В момента е бежанец в Германия и си пуска снимки оттам. Същото се отнася за Ибрахим Ал-Абд от Ал-Нусра, намиращ се в Дания. Това са хора, обучени да убиват.


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0992