Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Публикации / Оставете Путин да вади кестените от огъня!

Оставете Путин да вади кестените от огъня!
13.09.15 12:27

Автор: Р. Караджов
Оставете Путин да вади кестените от огъня!

Спирането на руските самолети е грешка! Украйна и Сирия трябва да разглеждаме като изцяло разделени политически събития 


Не слушайте PR експерти като Нидал Алгафари, защото те ви завличат със себе си, против вашите интереси в България и чужбина! 

Спирането на руските самолети е една от най-големите глупости извършвани от българските власти и смесването на Европейската политика в Украйна с войната която Асад води против ИДИЛ са съвсем различни неща. ''Не пречи на противника когато греши!'' Думите са на Наполеон, а дали Путин (на когото не съм фен) греши или не, пращайки оръжие и съветници в Сирия, нас дори не ни вълнува стига тези действия да са в наш интерес, а те са такива! В момента ситуацията е следната. 

Един от най-големите външнотърговски партньори на ЕС - Китай е предоставил кредитна линия на режима на Асад в Сирия, а той купува с тези пари оръжие от Русия. Искаме ли ние да пречим на Китай и защо по-дяволите да го правим? Искаме ли да развалим отношенията си с Иран? България не нарушава никакви международно или европейски спогодби пропускайки тези самолети, ако руската страна ги е обявила за ''хуманитарна помощ'' както и тя е сторила. Доказателство за това е пропуска който гръцките власти са дали за полети над гръцка територия! А Гърция е член на НАТО и ЕС много преди нас! Руски военен съветник в Сирия, 5 септември 2015 г. 

Независимо от мнението на нашият партньор в отбраната САЩ (ако въобще е изказвано някога такова от високо ниво), ние като източноевропейска страна сме пряко заинтересовани от спирането на Ислямска държава или решаването на конфликта в Украйна. Русия по една или друга своя причина (политическа - отклоняване на общественото внимание в страната, има военна база в Сирия, продажба на руско оръжие на режима на Асад) върши в момента това, което ЕС и САЩ не могат да свършат поради политически причини. Да се бият по-ефективно (освен въздушните удари) с Ислямска държава. Пряка намеса или дори изпращане на военни съветници от страна на Запада в Сирия би била изтълкувана от левичарски и про-ислямистки медии като агресия в арабския свят. От страна на самите араби тя също би била приета като такава. Докато Русия е предпазена от подобни атаки, поне от страна на левицата в Европа и американските ''либерали'', групи които имат и без това про-руски или близки до тях позиции. Русия може да извади кестените които ЕС, САЩ и НАТО по една или друга причина не могат да извадят. Идеята как ще бием ИДИЛ и Асад, а после ще правим демокрация в арабския свят е опасна илюзия. Да си го кажем направо - арабски свят и демокрация, все едно свиня и космос! Това са несъвместими понятия, по религиозни и социално-антропологични причини. 

По-голямата намеса на Русия в конфликта в Сирия би донесла на ЕС и страната ни няколко ползи които ще изброя. Опазването на Дамаск, чието превземане е цел на ИДИЛ в последните месеци, като ислямистите дори оголиха други фронтове за да атакуват бастиона на Асад. Ако падне Дамаск, сегашната бежанска вълна към Европа и страната ни, ще ни се види като слабо явление. Падането на Сирия ще означава и падане на Ливан (с всички банки) после само за броени месеци. А искаме ли го? Ангажирането на Ердоган още по-сериозно в конфликта, което ще притъпи донякъде усилията му в България. Затъването на Путин в един конфликт в арабския свят и изостряне по този повод на отношенията му със страните износителки на петрол. Намесата на Русия в Сирия би развалила отношенията на Кремъл с Кадиров или поне с част от неговата лична 25 000 гвардия чеченци, от която една не малка част се бие в момента на страната на ИДИЛ. Дори леко да обтегнем отношенията си много краткосрочно със САЩ (ако това въобще се случи) това ще е добре за дългосрочните ни цели, включително и за самите ни отношения с нашия голям съюзник в НАТО.

Ние не само не трябва да пречим на намесата на Путин в региона, но дори трябва да го поощряваме в един нов конфликт като този в Афганистан! Защото, това ще отслаби натиска на Путин над Европа, ще изтощава ресурсите на Кремъл, ще намали руското присъствие в Украйна в дългосрочен план и ще реши нашите проблеми с Ислямска държава. А не искаме ли това?!


 
Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0886