Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Публикации / Русия няма да намали добива на петрол

Русия няма да намали добива на петрол
08.09.15 15:01

Автор: Р. Караджов
Русия няма да намали добива на петрол


Отказът на Русия да влезе в ОПЕК, липсата на договореност със Саудитска Арабия за намаляване на добивите са сред основните причини за поевтиняването на петрола

Освен това Русия има амбициозна прогноза за увеличаване с 50% на руския добив в следващите 20 години. Другите фактори за спада са рекордните добиви на петрол от полетата в Северно море. 

Русия смята, че е невъзможно да се присъедини към ОПЕК, обяви шефът на най-голямата руска петролна компания Роснефт Игор Сечин. Думите на Сечин за ОПЕК на конференция в Сингапур са предшествани от изказване на руски вицепремиер от миналата седмица. Той изключи да има изкуствено намаляване на руския добив. Сечин изброи технологични разлики в методите за добив между Русия и ОПЕК (в студа на Сибир временно затваряне на кладенци е невъзможно, защото сондажите се напукват и запушват), че руският петролен пазар в значителна степен е приватизиран и с международно акционерно участие (20% от "Роснефт" се контролират от ВР), а държавата не можела директно да управлява този сектор, както това се прави в страните от петролния картел.

Бившият вицепремиер и член на обкръжението на президента Владимир Путин каза още, че от ОПЕК наистина били предложили на Москва да се присъедини към тях, но това е безсмислено, включително защото е преминала златната ера на ОПЕК и според него те не спазват собствените си квоти за добив.
 

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1449