Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Публикации / Очаквания до $ 25 за барел петрол

Очаквания до $ 25 за барел петрол
06.09.15 16:23

Ако останем на нива близки до $ 50 за барел петрол, производство в САЩ ще нарасне отново сравнително бързо


Една от големите мечки на петролния пазар, родения във Франция инвеститор и хедж фонд мениджър (Andurand Capital), специализиран в пазара на петрол, Пиер Андюран, който не отстъпи, дори когато в края на август цената на петрола скочи с повече от 25% за само 3 търговски сесии, прогнозира, че петролът ще поевтинее до нови дъна.

Пиер Андюран коментира пред The Financial Times, че спекулациите за спад на производството в САЩ и промяна на политиката на OPEC, са нереалистични. Той смята, че цените на петрола ще възобновят спада си, понижавайки се до нива под $ 30 за барел. Предлагането на пазара ще продължи да надвишава значително търсенето и през 2016 г. и 2017 г. Нуждаем се от ниски цени за дълго, за да се възстанови балансът на пазара. Според него няма нищо ново в бюлетина на OPEC, публикуван в понеделник, който беше изтълкуван от много търговци, като сигнал за координирано усилие с производителите извън картела за повишаване на цените на петрола.

Според него спадът на добивите в САЩ през април и май е сезонно явление и не очаква сериозен спад в добиването на петрол в САЩ. Очакванията на инвеститора са цената на петрол WTI да се движи в диапазона $ 25 - $ 50 долара за барел през следващите 2 години, защото ако останем на нива близки до $ 50 долара, производството на петрол в САЩ ще нарасне отново сравнително бързо. Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0825