Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Публикации / България, нация от общественици

България, нация от общественици
31.08.15 23:22

Автор: Р. Караджов
България, нация от общественици

Всеки четвърти българин в НПО или фондация, спасява нацията и света!


Общо 1 890 718 души членуват в НПО, сдружения или фондации. 

В подобни организации са регистрирани и 113 454 фирми, според данните на НСИ за 2014 г. През 2014 г. в България са регистрирани 1446 нови сдружения и 283 нови фондации. Фондациите и НПО-тата са с най-различна дейност - защита на правата на децата, интеграция на ромите, животните, подпомагане на талантливи спортисти, финансиране на икономически проекти, еко-спасителни сдружения, броене на делфини, опазване на българските гори,  
за правата на гейовете, против права за гейовете, за приятелство с Русия, против такова, за възраждане на православивието, исляма, национално възраждане, за евроинтеграция и против такава, сдружения на будни граждани и други. 

Бизнесът върви с пълна пара. Активите на фондации и НПО-та са за почти 1 милиард - 931 млн. лв.

Всички са регистрирани в България. НСИ отчита само тези, които са подали годишен финансов отчет, което е задължително за тях по закон, но много от НПО-тата не правят това, защото няма санкции или не се прилагат такива спрямо организации на общественици, съвестни граждани, спасители на нацията и света. Фондациите и сдруженията се роят.

Към края на 2014 г. у нас са работили вече 9512 организации.

Общите приходи на НПО-та и фондации са стигнали 514 млн. лв. към края на 2014 г. За последните 5 години финансовите постъпления са нараснали със 159 млн. лв., а през 2014 г. разходите им са били за общо 258 млн. лв.

Причина за увеличаващия се брой сдружения е финансирането на неправителствените организации, от краткосрочна чуждестранна помощ, от държавния бюджет - принуден волно или неволно да налива пари в частни сдружения, или от частния сектор - който пък често е рекетиран да плаща на подобни организации, за да не бъдат спирани негови проекти с протести и съдебни хватки.


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0934