Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Публикации / Хотелът с мръсните чаршафи се оказа Victoria Palace Hotel & Spa

Хотелът с мръсните чаршафи се оказа Victoria Palace Hotel & Spa
18.08.15 09:50

Автор: Р. Караджов
Хотелът с мръсните чаршафи се оказа Victoria Palace Hotel & Spa

В последните дни в публичното пространство се завъртяха отзиви от 5 звезден хотел на Слънчев Бряг


  

Неговите мръсни чаршафи и бани, каталясалият, грохнал интериор и странни камериерки, привлякоха вниманието както на медиите, така и на някои от държавните органи, които не откриха нищо нередно.


След мое кратко проучване се оказа, че хотелът е Victoria Palace Hotel & Spa (Виктория Палас), на семейство Ветко (Вълчо – бивш доносник на ДС) и Маринела Арабаджиеви, които пролетта се прочуха с това, че бяха поканили за абитуриентския бал на сина си (момчето вероятно има проблем в общуването с момичета и му е трудно да си намери приятелки без да се налага да се плаща) тайфа голи стриптизьорки с белезници. Като проява на добър вкус не може да се пренебрегне факта, че хотелиерът подари на сина си Aston Martin Vanquish, вместо някое банално возило и с тази кола синът на фамилията може да се изживява като истински български вариант на Джеймс Бонд, на фона на отдалеч луксозните, но не много чисти хотели на фамилията. След кратко ровене установих, че отзивите от чуждите туристи са отчайващи за бизнеса на олигарха и за въпросния хотел. За тези които знаят руски прилагам следния линк. За тези които не знаят, да повярват, че не само в този сайт отзивите на руските туристи за Victoria Palace Hotel & Spa са така отчайващи, че биха накарали управата да си направи сепуко, ако се състоеше не от българи, а от японци. Отзивите от работещите в хотела не се разминават с тези на гостите – като заплатите от 350 лв. са стряскащи дори за кризисната 2013 г. Линк и за това.

На 12 юли 1989 год. оперативен работник от ДС вербува Вълчо Арабаджиев като агент на Държавна сигурност под псевдонима ‘’Стефан’’

На 24 юли 1989 год. Ветко е регистриран в дневника на ДС като нов и надежден сътрудник на комунистическите тайни служби. В частния бизнес Арабаджиев започва като крупен длъжник на фалиралата банка ‘’Хеброс’’ и после като съдружник с MG в ‘’Захарен комбинат - Кристал“ - Пловдив. В бизнеса бе познат като търговец на хранителни стоки и захар, но в последните години като най-крупния ни хотелиер. Имаше или още има и някакъв съвместен бизнес или дела и с Николай Банев, с когото делиха и един частен самолет. Освен Victoria Palace Hotel & Spa негови са курорта ‘’Елените’’, още хотели на Слънчев Бряг и Пампорово, в Пловдив и София. Края на миналата година бившия доносник на ДС стана собственик и на хотел "Кемпински" който прекръсти на хотел "Маринела" и изкорени вишните пред бившата вече гордост на София, вероятно за да освободи място за паркиране. Притежава около 15 – 16 000 легла в хотелите си, което го нарежда между най-големите туристически босове в България. Нямам представа коя банка финансира нашия олигарх за покупката на бившия Японски хотел, но съм любопитен да науча кой е похарчил парите на спестителите, в иначе бетонирания ни и сигурен банков сектор, защото чух, че сделката за около 45 милиона Евро е минала с банков заем.

В България, 50 % или вече над 50% от легловата база в хотелите, е собственост на около 10 човека. Всички собственици са българи, въпреки, че някои от тях се крият зад офшорки и се правят на чужденци. Чужденци не притежават, не и мащабно хотели или туристически бизнес в България! Въпреки, че някои от големите туристически компании все още работят с местните ни ДС олигарси, се забелязва значителен спад на западните туристи в последните години.  Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1652