Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Публикации / Акциите на Ferrari излизат на Wall Street

Акциите на Ferrari излизат на Wall Street
17.08.15 22:28

Автор: clubz.bg
Акциите на Ferrari излизат на Wall Street

Акциите на Ferrari излизат на Wall Street в средата на октомври

Очаква се компанията-майка Fiat Chrysler Automobiles ( FCAM ) да продаде на IPO-то 10% от дела си във Ferrari. Планът е Fiat (собственик и на Maserati, Jeep и Dodge) да се раздели с Ferrari изцяло следващите години. Заслужават ли си инвестициите в тези акции?

Инвеститорът трябва да е наясно, че всъщност би купил дружество, което е изключително стабилно, но без очаквания за растеж. Компанията произвежда по около 7000 -7300 коли годишно за да гарантира, че търсенето ще е по-голямо от предлагането.Компанията има продажби за 2,80 млрд. евро ($ 3 млрд.) и печалба от 265 млн. евро ($ 290 млн.) Такива акции са подходящи за инвеститорите, които търсят по-малък риск – това смятат анализатор от българска брокерска компания. За извода си той разглежда някои показатели на компанията, като коефициентите Р/Е (цената на акция към печалбата) на водещите производители в индустрията с тези на Ferrari спрямо текущите финансови резултати на компанията. Какво показват те? Fiat оценява Ferrari на около 11 млрд. евро, което при резултата за 2014 г. отговаря на P/E от 39,06. Пазарните анализатори я оценяват на 8,7 млрд. евро или P/E 33,98.

И от двете оценки можем да направим заключение, че този показател е доста по-висок в сравнение от средно P/E 19 за транспортната индустрия в САЩ, където Ferrari ще бъде листната.  

 

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1123