Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Публикации / Повечето богати наследници губят парите си

Повечето богати наследници губят парите си
17.08.15 18:45

Автор: Р. Караджов
Повечето богати наследници губят парите си

70% от децата на богати родители губят семейното богатство


Компании, ангажирани в управлението на семейни активи над $ 3 млн. са дали негативни данни за наследниците на богатите фамилии. Около 70% от богатите семейства губят състоянието си, след като активите преминат под управление на наследниците.

При техните деца положението е още по-зле, като 90% от внуците, пропиляват наследството, ако им е останало такова. 78% от родителите не вярват, че децата им са достатъчно отговорни, за да се справят с наследството, но 64% от същите тези родители признават, че често не казват на децата си за източниците на семейното богатство, за състоянието на бизнеса на фамилията или нейните инвестиции.Колкото по-рано започнат разговори с децата на тема пари и тяхното създаване, толкова е по-вероятно да се съхрани състоянието на фамилията в бъдещето, но според проучване сред родителите, по-голямата част от тях считат собствените си деца за некомпетентни, непостоянни, разсеяни или мързеливи и не провеждат с тях разговори за пари, разходи, семеен бизнес или източници на доходи.  

В резултат, статистиките са доста мрачни. Средното време в което наследниците получават наследство и започват да го харчат е 19 дни. Това е средно времето в което новият наследник на семейните пари си купува нова кола.


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1499