Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Публикации / Създава се нов военен концерн

Създава се нов военен концерн
12.08.15 05:37

Автор: Р. Караджов
Създава се нов военен концерн

Бъдещата обща компания за производство на бронетанкова техника ще има около 6000 човека персонал


Разпалването на новата студена война и агресивния тон на Путин, пришпориха политиците и администрациите в Берлин и Париж да одобрят сделката, въпреки някои спънки и разлики в законодателството на страните, което в момента се хармонизира.

Новата компания е учредена по нидерландското право и с временното име Newco.Френската държавна компания Nexter и немската частна компания Krauss-Maffei Wegmann GmbH & Co. KG отдавна се готвят да обединят усилията си в създаване на оръжеен концерн, който да се противопостави на силната конкуренция от страна на американската General Dynamics Corporation и британската BAE Systems PLC. Събитията от последната година и половина, осигуриха и политическа подкрепа за сделката.

Krauss-Maffei с около 3200 служители има 26 частни собственици които изцяло държат компанията, след като през 2010 г. Siemens AG продаде своя 49% дял в компанията на Wegmann & Co. Unternehmens-Holding KG. Компанията е създател на танковете Leopard, машината на пехотата Puma, самоходни гаубици и други). Nexter Systems с около 3000 служители, е изцяло собственост на френското правителство и производител на танковете Leclerc, самоходната гаубица Caesar, машината на пехотата VBCI, леки и тежки стрелкови оръжия и други. Според плановете на френското правителство 50% от компанията ще бъдат приватизирани. 

За последните 5 години акциите на американският им конкурент General Dynamics са се качили от $ 60 за акция, до $ 150 с което са донесли на вложилите пари в тях инвеститори, около 148% печалба.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1149