Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Публикации / Русия може да загуби до 9% от БВП в средносрочен план

Русия може да загуби до 9% от БВП в средносрочен план
04.08.15 16:34

Автор: banks.dir.bg

Русия може да загуби до 9% от БВП в средносрочен планРусия може да загуби до 9% от БВП, ако западните санкции и ответните контрасанкции на Москва останат в сила в средносрочен план - анализ на МВФ


Новата оценка на МВФ за въздействието на санкциите предполага, че възстановяването на икономиката на Русия би могло да бъде доста по-бавно, отколкото очакват властите в Кремъл. 

Външните шокове, добавени към съществуващите от преди това структурни слабости ще натежат със сигурност върху перспективите пред руския икономически растеж. МВФ прогнозира, че санкциите на Запада и така наречените "контрасанкции" на Москва първоначално са довели до намаляване на реалния брутен вътрешен продукт на Русия с 1,5%. Но натрупаните загуби в производство могат да достигнат до 9% в средносрочен план, се посочва в доклада на МВФ, като се добавя, че оценките са обект на висока несигурност.  САЩ и Европейският съюз удължиха сроковете на наложените през 2014-а година финансови санкции срещу Москва, ограничавайки достъпа на руските банки и дружества до световните капиталови пазари. В отговор, Кремъл също удължи забраната си за внос на храни от държави, които са сред тези, наложили санкции спрямо Русия. Финансовите и икономическите власти в Москва са отговорили добре на санкциите и на спада в цените на петрола, помагайки за абсорбиране на външните шокове. 

Фондът предупреди, че евентуална ескалация на геополитическото напрежение може да доведе до нов солиден спад на рублата, до повишаване на инфлацията и до ново изтичане на капитали, както и до по-нататъшно ограничаване на и без това слабото вътрешно търсене.Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1365