Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Публикации / Квартирен туризъм, който не носи приходи на туроператори и хотели

Квартирен туризъм, който не носи приходи на туроператори и хотели
29.07.15 20:08

Автор: Р. Караджов

Квартирен туризъм, който не носи приходи на туроператори и хотелиПродажбата на ''апартаменти'' в хотелските комплекси е широко разпространена практика по българското Черноморие, която обаче започва да излиза през носа на някои собственици. 

Хотелиерите се оплакват, че хотелите са пълни с гости, които идват с ключ и обясняват на охраната, че са роднини на собствениците. След седмица-две ваканция си отиват и пристигат други родственици. Това е причината, поради която плажовете във Варна и курортите на север са пълни с руски туристи, а хотелиерите се оплакват от солиден спад на гости. Сделките между собственици на жилища и потенциални гости се сключват във форуми в социалните мрежи в Русия, а парите за ваканция се плащали там на ръка срещу ключ за съответната квартира - жалва се председателят на Варненската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Павлин Косев,  генерален мениджър на хотели „Аква” във Варна, пред ''Труд''. Според него Спадът на руски пътници до Летище Варна за първите 6 месеца на тази година е 41%.

Слагам апартаменти нарочно в кавички, защото тези жилища в болшинството случаи не са подходящи за целогодишно обитаване, електрическата им мрежа не е пригодена да издържа натоварване понякога и на елементарни домакински уреди, но пък веднъж продадени, никой не може да каже на техните собственици, кого ще допускат до апартаментите си. 

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

7.0784