Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Публикации / Българските власти категорично против европейска прокуратура да разследва измамите с ДДС

Българските власти категорично против европейска прокуратура да разследва измамите с ДДС
28.07.15 15:05

Автор: Р. Караджов

Българските власти категорично против европейска прокуратура да разследва измамите с ДДСПреди 20 дни една новина мина почти незабелязано ''изпусната случайно'' от интереса на медийната ни гилдия и големите телевизии в страната. 

Докато общественото внимание се контролираше и отвличаше с новото активно мероприятие и театралната пиеса ''съдебна реформа'', се ''пропусна'' за пореден път това което наистина е важно и дискредитиращо за организацията която управлява страната в последните десетилетия.

Българското правителство не е съгласно бъдещата европейска прокуратура да разследва измамите с източване на ДДС...

Позицията на България, одобрена от правителството в сряда на 8 юли предвижда твърда съпротива против намесата на бъдещата Европейска прокуратура в разследване на измамите с ДДС в страната ни!
 
Предложението за Европейска прокуратура има за цел да създаде институция, която да разследва, да повдига и поддържа обвинения за престъпления против финансовите интереси на ЕС и неговите граждани на цялата му територия. Проектът бе обявен преди две години и цели да защити финансовите интереси на европейските данъкоплатци от измами, корупция и други престъпления. С това обаче не е съгласно българското правителство и както е ясно видимо, поради липсата на каква да е реакция от страна на опозиция и коалиционни партньори на кабинета и всички ''останали'' субекти от българското политическо пространство. Мълчанието на Цацаров, Борисов, Мая Манолова, Радан, Симеонов и Местан, е достатъчно красноречиво, че по темата не бива да се говори.

Кабинетът, заедно с тихото, мълчаливи съгласие на ''опозицията'', не желае европейска прокуратурата да разследва ДДС измами у нас и излиза със следното становище.

''Страната ни многократно се е изказвала против включването на ДДС измамите в обхвата на директивата, главно поради... липсата на пряка връзка на този вид престъпления с финансовите интереси на ЕС (?), и намираме за неоправдано (нахално един вид, ''какви са тези, че ще ни се бъркат в далаверите и кражбите?!'') изземването на компетентност за наказателно разследване на този вид престъпления от държавите-членки и предоставянето й на бъдещата Европейска прокуратура. ДДС е основно национален проблем на държавите членки и поради тази причина не е целесъобразно Европейската прокуратура да разследва всички дела за измами с ДДС''.

Коя е тази ''България'' която не желае европейски прокурори да разследват мафията?

Къде са всички тези кресльовци, общественици и скачащи по всякакви теми в медиите и по митинги особи? Ще ви кажа къде. Всички те са бръкнали в меда наречен ДДС!

Това е и единствената причина ДДС в България да не падне до минималното за ЕС ниво. Ако падне ДДС, ще има по-малко за крадене!
 
Ако се намесят европрокурори в измамите, това ще означава да лъснат връзките на властта и съдебната система в колосалните кражби на ДДС в страната ни. Аз друга причина за оказа не виждам, а вие?


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

30.5784