Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Публикации / Производствените разходи в САЩ вече почти изравнени с китайските

Производствените разходи в САЩ вече почти изравнени с китайските
20.07.15 14:24

Автор: Р. Караджов
Производствените разходи в САЩ вече почти изравнени с китайските

Както бях написал преди 5 години Made in USA, все по-достъпно и все по-силно изместващо останалите производители по света, заради цените на енергията


Тези дни Boston Consulting Group (BCG) изчисли, че в момента средният разход за производство на стоки в САЩ е само 5% по-висок от този в Китай и от 8% до 20% по-нисък от този в големите европейски икономики. Причината за намаляващата разлика се  повишаващите се заплати в Китай, а американските компании увеличават производителността си много по-бързо, в равнение с международните им конкуренти.

Но най-важният фактор е, че фракингът (добивът на шистов петрол и газ) помогна на енергоемки отрасли като производствата на стомана, алуминий, хартия, петролни продукти, машиностроене и други.
 


Ниските цени не само на газта, но и на електроенергията, свиват все повече пазарите на европейските производители. Boston Consulting Group (BCG) изчислява, че цените на електроенергията, предназначена за американската индустрия, са от 30 до 50% по-ниски от тези на други големи износители. Според прогнозите на компанията  до 2018 г.,  да се произвежда в САЩ ще бъде с 2% - 3% по-евтино, отколкото в Китай.  В момента производствените разходи са с 8% по-ниски от тези във Великобритания и със 16% по-ниски от тези в Германия, което значително увеличава маржа на печалба на американските корпорации и позволява да свалят цените за да печелят нови пазари.

През последните няколко години евтината енергия окуражава инвеститорите в различни индустрии да отделят $ 138 млрд. за инвестиции на територията на САЩ. Според доклада САЩ имат 15-годишна преднина пред другите нации, когато става въпрос за фракинг със своите 101 хил. шистови кладенци.
 
 

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1542