Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Публикации / Пропагандната война в България

Пропагандната война в България
16.07.15 13:44
Пропагандната война в България

 

''Дайте ми средствата за масова информация и аз ще направя от всеки един народ стадо свине.'' - Йозеф Гьобелс 


Пропагандната война против капитализма, свободната търговия, частната собственост, свободното предприемачество, ЕС, НАТО и въобще срещу развития и с по-висок жизнен стандарт западен свят, взема все по-голям размах последните няколко години. За промития мозък на българина се борят от про-западни организации получаващи финансиране от запад, до Ислямска държава, но с най-голям размах и най-много средства води днешната власт в Кремъл и няколко корпорации около нея. В пропагандната война внимателно се избягват и игнорират теми като по-високата продължителност на живота в капиталистическия свят, по-високи жизнен стандарт и технологичния напредък в личния и обществени живот - теми в които предимно ислямския свят или Русия са силно назад. 

25 години след падането на Берлинската стена съперничеството продължава на Балканите – пише френското издание Le Nouvel Observateur в статия под заглавие ''Голямата игра на Москва и Запада на Балканите''. Залозите са големите газови проекти и политическото доминиране в този регион. Кремъл залага на историческите връзки в региона, на ''братството'' между православните народи, на своите природни ресурси и внедряването на своите тайни служби. Европейците и американците на огромна финансова ударна сила, кибервъзможности и НАТО. В навечерието на присъединяването на България към ЕС руският посланик в Брюксел Владимир Чижов откровено заяви: "България ще стане нашият троянски кон в ЕС!“.

Путин дава по € 10 млн. за пропаганда в България

Москва едва скрива своята игра в София. За Владимир Путин европейската интеграция на България се превърна в нетърпимо историческо оскърбление. Днес Кремъл се стреми да поддържа близки контакти с най-предания си съюзник от епохата на СССР благодарение на тесните си връзки с бившите комунисти. Последните запазват своята власт в сферата на икономиката и медиите. Те са се превърнали в ''червена олигархия'', тясно свързана с руския бизнес. България почти напълно зависи от Русия при доставката на енергийни ресурси. Русия също така е представена достатъчно широко в други сектори на българската икономика. Според бившия полковник от КГБ Олег Гордиевски щатът на руските тайни служби в България наброява най-малко 120 офицери, което потвърждава интереса на Кремъл към тази страна, а Кремъл харчи всяка година за пропаганда в България над € 10 млн.

Пропагандата не се съсредоточава само в медиите, а и във форуми и Фейсбук, където стотици и дори хиляди ''тролове'', много от които с IP адреси в Русия насаждат от откровена омраза към всичко западно в и без това силно благодатното българско общество. Например преди няколко години когато се разгоря дебата за шистовия газ, бе обществена тайна, че "Газпром'' бе наляла около 
   9 милн. в ''еко-организации'' и издания, за да се противопостави дори не на добива, а на търсенето на газ, докато в същото време се опитваше и още се опитва да разработи технология за добив на шистов газ в Украйна (една от причините за войната там са големите залежи на шистов газ в Източна Украйна) и Сибир. 

Долу представям и списъка на сайтове разпространяващи руска, анти-европейска или въобще анти-западна пропаганда, според ''5-та колона'' - волно, неволно, от глупост, заради политическите виждания на работещите в тях, или необмислено и непроверено ''copy paste'' на източника си.

blitz.bg
pik.bg
pogled.info
bez-cenzura.com
budnaera.com
trud.bg
bnoshipka.org
burgas-dnes.eu
bradva.bg
worldtodaybg.com
mejdu-redovete.com.
alterinformation.wordpress.com
velikabulgaria.eu
presa.bg
desinfowar.wordpress.com
hashtag-bg.com
bgnews.me
zadkulisite.com
rusofili.bg
livenews.bg
bgmak.eu
svobodnoslovo.eu
sofia-dnes.eu
glasove.com
bezpartien.com
vestnikataka.bg
burgas-podlupa.com
novinar.bg
aliceswonderland.eu
pan.bg
slivensega.wordpress.com
otvorenopismo.orgfree.com
newsline.bg
bgvest.eu
silnabulgaria.com
media-bg.eu
forumnews.bg
globaledemokratischeunion.com
dailyknowledge.eu
infobalkani.wordpress.com
avantage.bg
razkritia.com
marica.bg
cross.bg
lentata.com
7plus7.net
30dumi.com
m.19min.bg
bnr.bg/horizont/deconstruction/broadcast#
afera.bg
strogosekretno.com
a-specto.bg
dnesplus.bg
big5.bg
nepoznato.energetika-bg.com
webnovinar.com
10tka.eu
palachinka.net
novini.cc
sieminehn.wordpress.com
duma.bg
bgl-biz.com/new-civilization
bgnow.eu
paragraph22.bg
focus-news.net
podoko.eu
vsekiden.com
solidbul.eu
saprotiva.org
ovarna.bg
tribali.info
newsuik.eu/?p=43842&oid=1328684
no-comment.bg/face-to-face
anonybulgaria.wordpress.com
jenabg.com
utroruse.com
skandal.bg
barikadata.blogspot.com
viaevrasia.com
geopolitica.eu
sites.google.com
darikFinance.bg

profit.bg

''Лъжата е обиколила половината свят преди истината да има шанс да си обуе гащите.'' - Уинстън ЧърчилДир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1178