Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Публикации / Консилиери и неговото значение

Консилиери и неговото значение
12.07.15 16:13
Консилиери и неговото значение

 

На италиански Consigliere (Консилиери) означава "съветник". В средните векове венецианския дож често има съветник наричан Consigliere Ducale.


Някои членове на общински съвети в Италия и Швейцария още се наричат така. В мафията Consigliere никога не може да застане начело на фамилията или бизнеса (това е категорично забранено), но е аналогичен на пръв министър или канцлер, макар рядко да прибягва до пряко издаване на заповеди, по причина, че неговата роля е да дава съвети. Консилиери е нещо като висша дясна ръка и знае всичко, абсолютно всичко, без каквито и да е изключения, защото ако не е запознат със ситуацията, той не може да даде правилен съвет, а неговата роля е точно тази. Почти не е познат случай на консилиери в историята, в която такъв да изменил на фамилията. Той трябва да е човек с детайлни знания във всяка роля от бизнеса на фамилията и в никакъв случай да не е конфликтен. Задължително е да се ползва с огромен респект от всички и за тази цел трябва да е такава личност, че сам да си заслужи това. Консилиери може да помогне за решаване или посредничи при спорове в долния ешелон на семейството, а в екстремни ситуации може да съдейства за организиране на срещи и избирането на нов или временен шеф на клана, но никога той не може да е шеф. Когато консилиерито каже нещо, това е закон и думите му се считат, че излизат от устата на ‘’каппо гранде’’. Той е от малкото в семейството, който може да спорят със шефа, щом се отнася до плановете или бизнеса на фамилията.


  
Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0887