Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Публикации / ''Газпром'' обявен в неплатежоспособност

''Газпром'' обявен в неплатежоспособност
08.07.15 16:24
''Газпром'' обявен в неплатежоспособност

''Туркменгаз'' обяви ''Газпром'' в неплатежоспособност. Причина, липса на плащания за получен природен газ от началото на 2015 г.

''Газпром'' купува природен газ от Туркмения, Узбекистан и Казахстан по дългосрочни договори. С ''Туркменгаз'' руската корпорация има договор, подписан през 2003 г. и със срок до 2028 г., съгласно който „Газпром” е длъжен да изкупува 70-80 млрд. м3 на година. Още от 2010 г. руската компания е започнала да съкращава покупките си главно поради свиване на потреблението и износа на газ от Русия, а от 2012 г. на практика взима едва 20-24 млрд. м3. От началото на 2015 г. ''Газпром'' са спрели и плащанията за получения от тях природен газ. 

Москва е спряла и инвестициите по газопровода Изток-Запад и Прикаспийския газопровод.

Съобщението за обявяване в неплатежоспособност, е публикувано на сайта на Министерството на нефтогазовата промишленост на Туркмения. 


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0803