Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Публикации / Паниката на пазара едва ли е гръцка

Паниката на пазара едва ли е гръцка
29.06.15 23:57

Автор: Р. Караджов за newsline.bg
Паниката на пазара, едва ли е гръцка 

   
Отварянето на финансовите пазари в малките часове снощи изненада неприятно много притежатели сметки, заели дълги позиции*


Валутните двойки Евро и Британски паунд против Щатски долар отвориха направо с гап (процеп) спрямо закриването на сесията от петък вечер. Фючърсите върху немския индекс DAX и американския S&P 500 Index, също отвориха със значителна разлика спрямо края на сесията от петък!

Днес всички обясняват тези сътресения на пазарите с Гърция и може би съм от малкото които не мислят така!

Независимо дали Гърция щеше да приеме предложението на донорите от ЕС или не, сътресения щеше да има! Причината за гаповете, е съвсем различна и е последица от друго събитие, пренебрегнато и незабелязано от мнозина пазарни участници, но няма нищо общо с емоциите около евентуалния фалит на Гърция! Както се вижда на графиките долу, сътресения и гап имаме и при валутни двойки като Тайландски Бат и Индонезийска Рупия, Руска Рубла и Австралийски Долар, Бат и Южно-Африкански Ранд, Канадски Долар и Мексиканско Песо, както и при многофючърси със суровини и стоки. В момента Еврото е на по-високи нива спрямо Щатския долар от нивата си в петък! Това определено е извадило и доста от Евро-паникьорите от играта, причинявайки значителни опустошения на сметите им при брокерите. Малцината заели дълги позиции на пазарите снощи, обаче може да се поздравят! При ''кабела'' (GBP-USD) имаме подобна ситуация, като нивата на пазара стигнаха над тези на закриване в петък вечерта, въпреки, че в момента са отново под тях. Утре е вероятно това покачването при EUR-USD да продължи и едва около 1-ви юли да видим някакво (може и корективно) понижение при валутната двойка!

Анализът има прогнозен характер и не представлява предложение за покупка или продажба на валута. Това не е предпоставка за търговия, а търговията с деривати носи висока степен на риск!


 *Покупка/Дълга Позиция, Продажба/Къса Позиция
Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

12.0093