Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Публикации / Британското кралско семейство с рекордни доходи от имоти

Британското кралско семейство с рекордни доходи от имоти
24.06.15 20:11
Британското кралско семейство с рекордни доходи от имоти

  

Бумът на имотния пазар в страната увеличава приходите на Crown Estate - компанията, която управлява имуществото на кралската фамилия

Елизабет ІІ ще получи рекорден доход
от имотите си заради бума на пазара. Crown Estate - компанията, която управлява имотите на кралицата, отчете за годината до края на март приходи в размер на  285 млн.  

Това означава, че кралската фамилия ще получи около ₤ 43 млн., с почти 7 % повече спрямо приходите от предходната година. Crown Estate внася всички свои приходи в хазната, а две години по-късно се правят отчисления за кралското семейство от 15 %. Главният изпълнителен директор на компанията коментира, че добрите резултати се обясняват със силния имотен пазар във Великобритания. Общата стойност на активите, които управлява Crown Estate, е нараснала с 16 на сто до ₤ 11,5 млрд., с което тя се нарежда сред най-големите в страната.През последните десет години стойността на активите на Crown Estate почти се е удвоила, а отчисленията от хазната са нараснали с 50 на сто. Държавата е получила над ₤ 2,3 млрд. от компанията през последното десетилетие. Компанията е започнала мащабни ремонти на ключовите си активи в Уест Енд и публикува проект за ''зелена'' енергия, ветропарк и енергия, добивана от морските вълни.

Като част от плановете на правителството за засилване на автономията в Шотландия, Crown Estate планира да отдели шотландските си активи. Това повдига опасения в Бъкингамския дворец, че трансферите от приходите от дейността на компанията към кралското семейство ще намалеят с около ₤ 1,5 млн. годишно. Шотландските активи на Crown Estate са на стойност ₤ 260 млн. – само 2,5% от общия портфейл, като са генерирали приходи в размер на ₤ 14 млн. за 2014-2015 г.

Разходите на кралското семейство за годината до края на март са останали без промяна в размер на ₤ 35,7 млн. Те са успели да свият част от разходите, но са увеличили харчовете за пътувания с почти ₤ 1 млн. PR ефекта от наличието на кралската фамилия се оценява на около ₤ 445 млн. годишно в полза за цялата британска икономика. 


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1472