Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Публикации / UniCredit пред проблеми

UniCredit пред проблеми
21.06.15 20:08

Автор: Р. Караджов
UniCredit пред проблемиПрез февруари Fortress Investment Group LLC обяви подписването на договор с италианската банка UniCredit като компанията ще поеме лошите заеми на UniCredit Group


След като след средата и края на 90-те години, UniCredit започна поредица от сливания и придобивания, положението на банката не се е подобрило.


 Проблемите на банката продължават по мое мнение да растат, независимо, че в миналата година се отчитат някакви печалби. Според мен обаче те се дължат повече на преструктуриране на кредитите, а не на реално стоящи зад банката пари. Банката не може въпреки усилията си да снижи и своите разходи ефективно.

 UniCredit

През септември 2014 г. беше обявено, че Unicredit е в преговори за сливане със Santander Group за създаване на група на стойност € 350 милиарда в активи, но това все още не е сигурно. Сливането с Banco Santander SA би било удачен ход за оцеляване на банката от Милано, но въобще не е ясно дали ще бъде възможно.

UniCredit-1

UniCredit разполага със седалище в Рим и общо управление в Милано. Банката оперира в Италия, Австрия, Русия, Южна Германия, България, Азербайджан, Босна и Херцеговина, Хърватия, Чехия, Унгария, Румъния, Сърбия, Словакия, Словения, Турция и Украйна, общо около 50 пазара в 17 страни. Разполага със 147 000 служители и около 8500 клона. УниКредит Груп има инвестиционни банкови подразделения в Ню Йорк, Лондон, Хонг Конг, Милано, Мюнхен, Виена, Будапеща и Варшава. За 2013 г. на фона на печалбите на много други банки в Европа и САЩ загубата на банката от Милано бе € 15 млрд. За 2014 г. UniCredit обяви печалба от € 2 млрд., но банката има все още много голям път за да се върне към нормалното състояние и не е ясно дали това ще е по нейните възможности. 

Основния проблем пред банката за мен е, че много нейни основни пазари са в Източна Европа, където рисковете са много по-високи. Например на 20 този месец в Петербург бе подписано споразумение между Газпром и банка UniCredit Bank Austria за заем от € 300 млн. за период от 4 години. На фона на спадналите засега трайно цени на петрола и газта и усложнената и задълбочаваща се политическа и икономическа обстановка в Русия, за мен това не е добро решение. През миналата година банката имаше и не малко загуби от спада на рублата.

Фиксиране на покачващи се или спадащи лихва за банки и лизингови дружества  
Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0867