Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Публикации / Защо САЩ ще разположи 5000 войника в Източна Европа?!

Защо САЩ ще разположи 5000 войника в Източна Европа?!
18.06.15 01:26

Автор: Р. Каражов
САЩ ще разположи 5000 войника в Източна Европа?!

  

Русия реагира остро на идеята САЩ да дислоцира тежка техника в Полша и на територията на други източноевропейски съюзници от НАТО 

Това не е чак толкова изненадващо! Независимо от нежните чувства на Путин по въпроса, този ход е необходим за САЩ, но няма нищо общо с ‘’Как Америка дразни Русия, ей така, за да прави гадно и да пречупи гордия руски дух на Путин”. Отговорът е много по прагматичен от емоционалното мислене и бръщолевене, за безсмисленото противопоставяне, както се тълкува от болшинството свидетели на днешната Нова Студена война между Русия и нейния стар от революцията насам идеологически враг, гнилия запад.  

САЩ използват похват във вътрешната си (най-вече) и външна политика, ползван още от древните римляни с приятелски държави и римски съюзници, като Армения например, заради която не веднъж са влизали във война.Снимки от похода през Чехия, март 2015 г.


Идеята е да се сложи оборудване от 150 войници във всяка от трите балтийски държави и до 5000 в целия регион. Сама по себе си, това не е смислена отбранителна сила на фона на противника. Дори е обидно малко пред армията на Русия, която има 770 000 войници на активна служба с които заплашва Европа. Целта е проста и преследва няколко параметри.1.  Да се гарантира, че всяко нападение над източните членки на НАТО ще е и нападение над американци, което диктува пълномащабно участие на САЩ. Така Белият дом, се застрахова от евентуално нежелание от страна на американското общество да се меси в конфликт в Европа, както бе през началните фази на Първата и Втората световни войни.

2.  Да се даде ясен сигнал на страните в Източна Европа, че не са изправени сами пред агресията на Путин. Същата цел преследваше и показния поход на амеркански войски през Източна и Централна Европа (поход през Естония, Латвия, Литва, Полша, Чехия и Германия) през месец март и който САЩ обявиха, че ще е само първия от заплануваните още такива. Операцията имаше за цел да демонстрира солидарността на САЩ с европейските страни от НАТО и разполагането на техниката и войниците преследва същата цел.

3.  Да се стимулират обществата в Европа като цяло, че войната колкото и да е нежелателна, не е неизбежен вариант ако Путин нападне и страна член на НАТО. Да се намекне на съюзниците на континента, които в момента имат почти символични армии, на фона на армията на Путин, че е време да отделят 
повече пари и ресурси за собствената си отбрана и оцеляване в случай на агресия. В Кремъл разбраха това перфектно, затова реагираха нервно, на изпращането на 5000 войника, на срещуположната страна на границата, срещу тяхната 770 000 армия.Стана ясно, че въпреки нервната политическа криза, САЩ и някои от страните в Източна Европа едва ли ще се откажат от разполагането на този 1 полк войници. Което принуди от един ден Путин да смени тактиката и да обяви, че не е толкова против разполагането на тези войници, колкото против противоракетния щит който ще се разполага в Източна Европа. С което намеква на идеологически враг, че няма да се колебае и за ядрена атака, ако го дразнят. 

Едва ли и това ще спре САЩ от разполагането на противоракетния щит.

Напротив, тази завоалирана заплаха с атомни бомби може да накара някой страни от Европа да искат още по-бързото разполагане, независимо, че Путин който го обяви за ‘’неефективен’’, не го иска, с което сам се вкарва в подозрението, че е агресивен субект в политиката и не е човек на когото да може да се има доверие.  


 
Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1757