Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Публикации / Китай отряза руските банки

Китай отряза руските банки
16.06.15 19:15
Китай отряза руските банки 

 

Пекин на практика се присъединява към санкциите на САЩ, Европейския съюз, Австралия и други страни, към руския финансов сектор. Повечето от китайските банки отказват да провеждат операции с руски банки, твърди един от шефовете на ВТБ в статия, публикувана във Finance Asia. 

Китайските банки значително са съкратили своето участие в обслужването на търговията между двете страни. Затова Соловьов от ВТБ смята, че главният проблем е в противоречивата позиция на Китай към банките в Русия.

Това се е усетило с голяма сила след въвеждане на санкциите към руския финансов сектор от страна на САЩ, Европейския съюз и останалите съюзници. Единственият сектор, където китайски капитали продължават да влизат, е на сливанията и поглъщанията на руски компании.

През 2014 г. парите, вложени в подобни операции от страна на Пекин, са възлизали на $ 8 млрд.

Изпълнителния директор на руската Сбербанк, Герман Греф предупреди още през декември 2014 г., че Русия има проблеми с привличане на финансов ресурс не само от западните финансови пазари, но и от източните.

''Колеги, вие няма да дочакате пари от източните пазари, днес за тези пари има огромна конкуренция'' - каза тогава  Греф. 


☞  
Противодействие срещу неблагоприятни пазарни и валутни тенденции
Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

16.5105