Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Публикации / Билдерберг 2015

Билдерберг 2015
11.06.15 15:10

Автор: Р. Караджов
Билдерберг 2015

След форума в Давос, едно от най-значимите икономически и политически събития на планетата е събирането на Билдърбъргска група създадена през 1954 г., като ежегодна конференция, предназначена да насърчи диалога между Европа и Северна Америка


Всяка година между 120-150 политически лидери и експерти от индустрията, финансите, академичните среди и медиите са поканени да вземат участие в конференцията. Около 2/3 от участниците идват от Европа, останалата част от Северна Америка. 1/3 от политиката и управлението, а останалите от други области. Конференцията е форум за неформални дискусии за мегатенденции и важни въпроси, пред които е изправен светът.

Bilderberg Group

Участието е само и единствено с покани и не се плащат такси за участие във форума

Събранието няма определени цели, затова и след него не се дават заключителни изявления, нито се гласуват някакви взети решения. Тое е място само за дискусии и диалог обединяваща хора, които споделят активен интерес към въпроси, свързани с отношенията между Европа и Северна Америка и всичко което засяга тези отношения. Благодарение на частния характер на конференцията, участниците не са обвързани с конвенциите на неговия мандат или от предварително договорени позиции и могат да използват получената информация по какъвто намерят за необходимост начин, но без да посочват нейния конкретен източник. Тази година събирането на групата ще се състои в Телфс, Австрия от 11 до 14 юни. Общо около 140 участници от 22 държави са потвърдили присъствието си.

Конференцията никога не е търсила общественото внимание

До 90-те години на 20 век не е имало интерес към събитието от страна на обществеността и медиите. Въпреки това, списъка на участниците, основните теми за дискусия и местоположението, винаги са публикувани преди всяка конференция. Срещата е закрита за журналисти, за да се насърчи най-високото ниво на откритост и диалог. В резултат на това, няма акредитация за журналисти.

Bilderberg Group

На снимката, част от участниците през 2009 година


Кой се кани предлагат членовете на управителния съвет, като предложенията се изпращат до неговия председател, който е момента е Анри де Кастри, 5-ти граф дьо Кастри (благородници от края на 15 век) който е роден на 15-ти август 1954 г., председател и главен изпълнителен директор на AXA, акционерно дружество основано в 1816 г. което се занимава с инвестиционно банкиране, управление на инвестиции и застраховане. След като получи предложенията председателя се консултира с управителния съвет на кого точно да бъдат изпратени покани за участие. Основния критерий за участие, е дали участниците може да предложат интересни и разумни гледни точки, затова често сред поканените не липсват хора без някакво богатство или политическо влияние, но направили впечатление с компетентността си в дадени области или с интересните си предложения.  

Темите за дискусията са различни всяка година, понякога доста скучни за широката публика, но сред тях са били и теми като започващото глобално захлаждане (тема от 2010 г.) в света и други.

Тази година дискусиите са за:

• Изкуствения Интелект
• Кибербезопасността
• Химическите оръжия и заплахите от тях
• Актуални икономически проблеми в света
• Европейска стратегия за развитие на континента
• Глобализацията
• Гърция
• Иран
• Близкия Изток
• НАТО
• Русия
• Тероризъм
• Великобритания
• САЩ
• Изборите в САЩ

Списъка с участниците в тазгодишната среща е достъпен на адрес:
http://bilderbergmeetings.org/participants2015.html 


☞  Фиксиране на покачващи се или спадащи лихва за банки и лизингови дружества

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0871