Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Публикации / Пенсионен фонд продаде последните си акции в Енерго-Про Продажби АД почти без печалба

Пенсионен фонд продаде последните си акции в Енерго-Про Продажби АД почти без печалба
01.06.15 23:06

Автор: Р. Караджов
Пенсионен фонд продаде последните си акции в Енерго-Про Продажби АД почти без печалба
 

В последните месеци пенсионните фондове отнесоха значителни политически и обществени критики, а покрай тях се заформиха скандали в медиите, заради практиката им неясно защо, да работят без никакви печалби.

Сделката е минала на цена от 23.25 лв. за акция, почти без печалба за пенсионното дружество контролирано от ТИМ, което би трябвало един ден да изплаща допълнителна пенсии.

  ПОК ''Съгласие'' АД е продал акциите си и с които осигурява пълен мажоритарен контрол на собствениците на Енерго-Про Продажби АД

Веднага след като новината, че
ПОК ''Съгласие'' АД е продал акциите си и с които осигурява пълен мажоритарен контрол на собствениците на Енерго-Про Продажби АД се разнесе и с което се дава възможност на мажоритарния собственик да отпише при желание Енергото от фондовата борса, представител на медията ни се опита да се свърже с контролирания от ТИМ пенсионен фонд, на посоченя в сайта му телефон 02/816 45 65 за връзка с централния офис, намиращ се на бул. Тодор Александров №141 в София.

Безрезултатно!

В друг от офисите на пенсионното дружество, на телефон 02/816 45 78 отговори леко изнервена от внезапните въпроси дама, която не можа да даде коментар по сделката.

Според
''Капитал'' (през 2011 г.) в средно на ден във фондовете на пенсионните компании ''Съгласие'' и ''ЦКБ - Сила'' влизат общо около 436 хил. лв. на осигуряващи се.

В последните месеци пенсионните фондове отнесоха значителни политически и обществени критики заради практиката да работят без никакви печалби и поради това невъзможност да изплащат пенсии. Печалбата на универсалните пенсионни фондове за 12-годишен период на съществуване, e мизерните 1.46%. Ако сме имали 100 лева вътре, за 12 години са станали 101.46 лв. много по-малко, дори ако парите бяха по сметка в банка.


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.2819