Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Публикации / Суецкия канал, една печеливша инвестиция

Суецкия канал, една печеливша инвестиция
31.05.15 19:26

Автор: Р. Караджов за newsline.bg
Суецкия канал, една печеливша инвестиция

ЗЛАТО

Новия
Суецки канал ще е готов в началото на август

Това е инженерно постижение на 42-те компании и още неизвестен брой съпътстващи ги по-малки фирми, които работят по него, защото изграждането на новия канал 72 км., + разширението на 92 км. от участъка на стария който стига до Средиземно море, + 6 тунела за автомобили и влакове под канала до Синай и пътищата към тях, е строителство само в рамките на 1 година и струва само $ 8.4 мкрд., от които половината отиват за канала, а другата половина за 6-те тунела.

Суецки канал

Новия Суецки канал

Каналът е финансиран с инвестиционни сертификати (подобни на облигации) които ще носят лихва на всеки 3 месеца за големите такива (тези за 1000 египетски лири) и ще започнат да носят след 5 години, за малките. Някои от сертификатите ще носят 12% лихва. 84% от финансирането на канала е дошло от частни лица, а останалите 16% от банки и други институционалните инвеститори. Частните лица, между които и много египетски студенти, са купували сертификатите при маржин от 90% от стойността на сделката, което вложение от само 10% от цялата сума. За изненада на всички инвестиционните сертификати са продадени до последния само за 8 дни при своето първично предлагане.

Инвестиционни сертификати

Инвестиции, пари, облигации, акции

Новия канал е строен основно с парите на малките инвеститори


Първоначално се е смятало каналът да се построи за 5 години, но сроковете са свити до 1 година. Настоящия момент за тази инвестиция е изключително добре избран предвид все още ниските следкризисни още цени и ниските международни лихви, които оказват значение, въпреки, че каналът е строен основно с египетските пари, тези на малките инвеститори. Печалбите и лихвите от сертификатите, не се облагат с данъци.

През новия и разширен Суецки канал се очаква да минават между 40 и 95 кораба на ден, което е удвояване на трафика. Печалбите само от новия канал се очаква да са $ 7.5 милиарда на година, а заедно със стария, общия воден път да генерира около $ 12.5 млрд., а после $ 13.226 млрд. годишно.

Правителството на Египет се надява каналът да генерира и около $ 40 млрд. чужди инвестиции по своите брегове. Дори това да не се изпълни, се очакват чужди по песимистични преценки инвестиции за около $ 25 млрд. Дори по най-песимистични сценарии, каналът ще се изплати за максимум няколко години и е изключително евтин и печеливш.

Пълен набор активни и количествени инвестиционни решения и алтернативни стратегии в местен и световен мащаб 
Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

4.0739