Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Публикации / 81% от арабско-мюсюлманската общественост подкрепя Ислямска държава

81% от арабско-мюсюлманската общественост подкрепя Ислямска държава
27.05.15 01:15

Автор: Р. Караджов
81% от арабско-мюсюлманската общественост подкрепя Ислямска държава

Злато

Което поставя огромно предизвикателство пред страните извън ислямския свят


Според анкета проведена тези дни от катарския сателитен канал Al Jazeera в арабския свят, анкетираните категорично подкрепиха Ислямската държава. 81% от анкетираните са отговорили "да" на въпроса дали подкрепят джихадистките завоевания в Близкия изток. Изследването на Al Jazeera задава въпроса на арабски "Подкрепяте ли победите на Ислямска държава?" От обработените близо 38 000 отговора, само 19% от хората са отговорили с ''не''. 

Това ще постави на сериозно изпитание в следващите месеци и години арабските страни с някакво подобие на цивилизовано общество и много трудно би гарантирало тяхното оцеляване и запазването на привиден мир с Европа, особено на Балканите където има цели анклави подготвено и обработено за джихад население*. Населението на арабските страни е около 370 милиона, но араби има в Европа, Северна и Латинска Америка, Австралия и другаде. Като цяло в света има 1.57 милиарда мюсюлмани и дори 50% от тях да подкрепят завоевателната политика на ISIS, което вероятно е така (бойците от ISIS се лекуват в Турция при раняване или заболяване, което значи, че се толерират от режима на Ердоган), предвид лекотата в която се придвижва терористичната организация в сунитските страни и по света, това ще е огромно предизвикателство пред останалата част от човечеството, ако то желае да запази своята идентичност и да оцелее въобще като вид.

След първите успехи във въздушните удари срещу ISIS от страна на западната коалиция, следващите са без почти никакъв успех предвид напредването на ISIS на все нови и нови територии. Както бях споменал в началото на офанзивата, ако първоначално войниците на ISIS и техните командири не са готови за този вид война, те явно бързо се нагаждат към нея и намират начин да намалят пораженията от въздушните удари. Според самите ISIS те скоро ще притежават атомна бомба с пакистански уран, която официално смятат да взривят в САЩ, но нищо чудно да го сторят и в Европа. През март 2014 г. бях написал във Фейсбук профила си следното:

Делът на американските разходи за отбрана в НАТО е 72% от всички разходи за отбрана на държавите в алианса. Във връзка с развалянето на отношенията между Европа и Русия нищо чудно този процент да се промени, защото Европа и Канада в по-малка степен, ще са принудени да повишат разходите, за да са адекватни на възродилата се заплаха. Днес, за разлика от преди само 5-10-15 г. дори традиционно боеспособни армии като шведската и финландската (извън НАТО) не са в състояние на боеспособността която притежаваха в близкото минало. Освен връщането на наборната служба в някои страни, под една или друга форма, настоящите събития в Украйна и превъоръжаването което вероятно ще започне в Северна Африка, вероятно ще доведат до още един стимул за покачване на акциите на компании от оръжейния бизнес във Франция, Великобритания, Германия, Норвегия, Италия, Гърция, Дания и Швеция, не веднага, но вероятно в следващите месеци и години, нещо за което бях споменал и миналата година. Към този коментар бях добавил и линк от юни 2013 г. към Оръжейни компании, акции, газ и петрол. Започналите събития в Близкия Изток най-вероятно ще засилят интереса към споменатите тогава.

* Във връзка с това не смятам, че събитията в съседна Македония и нахлуването през нейната граница като случайно. По-скоро бе сондиране на почвата за подобен вид операции и готовността на републиката да се справя с тях, като слабото звено на Балканите. 

На снимката самолет Harrier на испанския флот, произведен от BAE Systems-British Aerospace Systems  


☞  
Фиксиране на покачващи се или спадащи лихва за банки и лизингови дружества
Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0785