Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Публикации / Опциите, оръжие за умели ръце

Опциите, оръжие за умели ръце
18.05.15 23:30

Автор: Р. Караджов
Опциите, оръжие за умели ръцеАко дадете дори съвършено оръжие на човек който никога не е стрелял, или се справя зле, оръжието само по себе си не означава нищо

С опциите нещата не са нито така прости както когато те примамват брокери за платформите си (купи call или put опции и не мисли за стопове), нито така сложни, както като четеш за тях теория, написана често на някакъв изцяло технически, сух, неразбираем понякога дори от професионалисти език. 

Със сигурност обаче, за да се занимава човек с опции, следва да знае всичко останало за пазарите и как да ги прогнозира. 

Не умеете ли последното, едва ли ще се справите добре и
с опциите. Дори да наизустите всички комбинации и стратегии които те предлагат. Въпреки, че са нещо като висш пилотаж и върха на ''технологиите'' във финансите и спекулациите, не са панацея, а само допълнение към всичко останало. Нито едно оръжие не стреля добре в неумели ръце, а за тях е необходимо много повече от умение по боравене с нож и вилица. 

Те са удобен инструмент, човек да влезе на пазара в някои дълги или къси позиции при намален риск, наистина предлагат понякога възможности за печалба по-високи отколкото на спота или на пазара на фючърси, но не винаги. Възможност (понякога) да изтъргува дори застоя на пазара и липсата на движения, но не са и постоянно печелившия избор, нито чудото което би решило вашите проблеми ако се занимавате със спекулации. 

Удобен инструмент са и за хеджиране, като често спестяват затваряне на по-големи суми при неблагоприятно движение на борсовия пазар, както и не изискват толкова внимание, но също не винаги. 

Понякога покупката или продажбата на опции може да е също толкова лош избор като всичко останало, но те са едно полезно допълнение към финансовите умения на пазара.  


Курс и обучение, финансови, стокови, валутни пазари, персонални инвестиции
Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1183