Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Публикации / Пазарът на акции, пълен напред

Пазарът на акции, пълен напред
16.05.15 21:45

Автор: Р. Караджов
Пазарът на акции, пълен напред

 

От края на световната икономическа криза през март 2009 г. най-старият
индекс Dow Jones се е качил със 145 %

Докато широката публика и повече от ''експертите'' цитирани в медиите очакваха задълбочаване на кризата с американската икономика, колапс, хиперинфлация, фалит, край на света, смяна на гнилия капитализъм с развит комунизъм, промяна на световния ред, световна революция, край на финансовата система, връщане към натурално битовото еко-стопанство, златен стандарт и тълпи от напускащи САЩ бедни и освирепели от глад американски имигранти, жертва на системата и империализма - се случи точно обратното.Вероятността от покачване на пазара на акции до есента на 2016 г. оценявам на около 75%.

Тъй, като не малка част от покачването на пазара на акции от 2009 г. насам, е вече консумирано, тези които ще се включат трябва внимателно да подберат акциите си и да таргетират нивата на маржина, ако търгуват с такъв, защото попътни по-малки кризи не са изключение, но като цяло пазарът е към покачване, с още между 108 % и 115% считано от сегашните нива, което е около и дори над 20 000 за индекса, както бях казал през февруари. Предстоящото покачване може да се търгува и с опции върху акции или върху целия индекс Dow Jones, като в този случай се избягва засягане на стопове в случай на спад, или непреценена загуба ако нещата се развият в посока неблагоприятните 25% риск. 

Към печалбата на тези купували акции от март 2009 г. насам, може да добавим и печалбата от покачването на американския долар спрямо еврото от март 2009 г. досега, която е 13.27%. За продължаващото покачване на пазара на акции спомагат както ниските цени на петрола, така и рекордно ниските в цялата световна история на човечеството лихвени проценти. 

Dow Jones Industrial Average, е индекс за следене на състоянието на промишлените предприятия на американския пазар на акции. Той е от няколкото фондови индекса създадени от редактора на вестник Wall Street Journal Чарлз Дау. Индексът обхваща цените на най-големите и стабилни публично търгувани компании в САЩ. Счита се за индикатор за състоянието на американската икономика. За първи път индексът е публикуван на 26 май 1896 г.
 


Телефони за връзка: 
052/605 036 и 0877 232 464
Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

24.422