Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Архив: Публикации / Наемите на магазини в Москва се сринаха

Наемите на магазини в Москва се сринаха
25.02.15 19:03

Автор: real-estates.dir.bg
Наемите на магазини в Москва се сринаха
 
Москва вече не е в топ 3 на най-скъпите пазари на площи по водещите търговски улици Европа

Най-скъпият пазар за магазини по водещите търговски улици в Eвропа е Париж с наем от $ 21 780 на м2, Лондон със $ 16 550 и Мюнхен с $ 5 230 на м2. През последните 3 месеца на 2014 година наемите на първокласните площи по водещите търговски улици в Москва са паднали до $ 4 500 на м2 , което е с 25 % по-малко спрямо 2013 година. Москва влезе в групата на най-скъпите дестинации за наем на площи по водещите търговски улици през 2007 г. Заради финансова криза от есента на същата година градът отпадна от класацията, но през 2012 г. възстанови позициите си между скъпите търговски площи, но заради започнала криза в Русия отново слиза по цени. Наемите по второстепенните търговски улици в Москва претърпяват още по-голям спад – с 30 % до средните $ 2 500 на м2. В края на миналата година повечето сделки за търговски площи в Москва са се сключвали в рубли, а не в долари. Бюджетите на търговците също рязко са се свили през миналата година заради кризата в Руската федерация. Търговците очакват разходите за наем на помещения да паднат с около 25 % на фона на свитите им обороти и маржове. Търсенето на нови търговски площи в Москва в края на 2014 г. е доминирано от търговците на хранителни стоки.

В Русия продължава да се увеличава и делът на празните магазини. Индикаторът се увеличи до 9% за водещите търговски улици към края на 2014 година. За второстепенните улици делът на празните търговски площи скочи до 20%.  
  

 
Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.083