Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Архив: Публикации / Кралското семейство е допринесло за британската икономика с милиарди

Кралското семейство е допринесло за британската икономика с милиарди
08.12.14 18:46
Кралското семейство е допринесло за британската икономика с милиарди

Принц Джордж е генерирал приходи от $ 125 млн., а пиар ефектът от наличието на кралското семейство носи на Великобритания около $ 701 млн.

Принц Уилям и Кейт Мидълтън пристигнаха в Ню Йорк на тридневно посещение. В САЩ кралското семейство често е наричано ''Голямата фирма''. Ако то правеше бизнес, със сигурност щеше да е голям фактор в много сектори. Дворци, недвижими имоти и паркове – това са само част от инвестиционния актив на кралското семейство. Всичко, взето заедно, означава, че най-важното семейство във Великобритания струва $ 83 млрд. по оценки на Brand Finance.
 Уиндзорският замък е допринесъл за британската икономика с $ 2,3 млрд. през миналата година. В това число влизат $ 785 млн. от туризъм. Кралското бебе също генерира приходи – $ 125 млн. бяха направени от продажба на играчки и сувенири, свързани с принц Джордж.
Crown Estate* пък печели $ 396 млн. от наеми на имоти в цялата страна. Пиар ефектът от наличието на кралското семейство пък носи на Великобритания около $ 701 млн.

Мерките за сигурност, поддръжката на имотите и другите оперативни разходи костват $ 400 млн. на година, много по-малко от печалбата която Короната вади за Обединеното кралство. 


* Crown Estate е собственост на Короната и е един от най-големите собственици на имоти в Обединеното кралство с портфейл на стойност £ 8,1 млрд., с градските имоти, оценени на около £ 4.0 млрд. и селските стопанства на стойност £ 1,049 млрд. Въпреки, че формално принадлежаща към монарха, Crown Estate, като перлите в короната, не е частна собственост на краля и не може да бъде продаден от него или нея, нито приходите от наем или дълговете ако има такива се падат на монарха, тъй като той вече не е управляващото лице. Тази роля е заменена от фактическа власт на Парламента, още при крал Джордж III, в 1760 г. като кралят прехвърля на Министерството на финансите Crown Estate и получава издръжка в замяна. През 2012 г. с цел да не се налага на всеки 10 г. Парламентът да се занимава с тази чувствителна тема, да определя издържка на кралската фамилия, се взема решение тя да получава 15 % от приходите на Crown Estate 

  
Курс и обучение, финансови, стокови пазари, персонални инвестиции
Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0551