Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Архив: Публикации / Великобритания изплаща дълговете по облигациите си от Първата световна война и борсовия крах в 1720 г.

Великобритания изплаща дълговете по облигациите си от Първата световна война и борсовия крах в 1720 г.
04.12.14 20:30

Автор: Р. Караджов
Великобритания изплаща дълговете по облигациите си от Първата световна война и борсовия крах в 1720 г.


 
Великобритания ще изплати всичките си дългове от Първата световна война, които възлизат на £ 1,9 милиарда паунда. Това ще стане чрез програма за рефинансиране, която включва издаване на нови държавни облигации. Вече 100 години всяка година Великобритания отделяше около £ 136 милиона, за лихви по облигациите емитирани заради войната и два пъти в годината плащаше купоните по облигациите. Част от облигациите са притежание на малка група банки и инвеститори, но има процент облигации притежавани от обикновени частни лица.  

През 1932 г. тогавашният британски кабинет плаща изцяло част от облигациите, а на друга част лихвите са отрязани до 3.5% годишно. Инфлацията през годините е изяла огромна част от британските военни дългове и парите на инвеститорите, а сега правителството се надява да рефинансира този дълг, при още по-ниска лихва, като изплати изцяло облигациите и емитира на тяхно място 20 годишни ценни книжа. Лятото на тази година облигациите се търгуваха на 85% от номинала си, а идеята за рефинансиране бе подхвърлена в някои инвестиционни среди още тогава.Плакат от 1915 г. приканващ да се купуват облигации, за да съберат пари за войната

Ще бъдат изплатени и ценни книжа от 1720 г. когато настъпва голямата борсова катастрофа с
акциите на South Sea Company, която оставя след себе си значителни национални дългове. Правителството ще използва сегашните ниски лихвени проценти, за да рефинансира дълговете. "Това е момент, с който Великобритания се гордее. Най-накрая можем да изплатим дълговете си, натрупани през Първата световна война. Това е нещо добро за това поколение данъкоплатци, а също и още един начин да си спомним за невероятната саможертва от миналото", каза финансовият министър на страната.

Великобритания е изплатила около £ 5,5 милиарда лихви по дълговете си от Първата световна война след 1917 г. Повече от 120 000 души имат първокласни облигации от войната, които са най-широко разпространените британски държавни ценни книжа. С тези хора ще бъде установен контакт, за да получат пари по облигациите си.

 


Телефони за връзка: 052/605 036 и 0877 232 464
Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0894