Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Архив: Публикации / Над 37 % от стойността на Microsoft Windows, подкупи!

Над 37 % от стойността на Microsoft Windows, подкупи!
30.11.14 18:44

Автор: Р. Карджов
Над 37 % от стойността на Microsoft Windows, подкупи! 

   

Microsoft замесени в скандали и присъди за корупция


Разследването и присъдите са за периода между 2002 и 2013 година. Според прокуратурата и съда в Румъния, само по един от договорите на Microsoft, на стойност $ 54 милиона, подкупите са в размер на $ 20 милиона! В цената на един Microsoft Windows в Румъния, 37.04 % от стойността, са подкупи за държавни служители, министри и политици. Там бивши министри, политици и членове на администрацията вече търкат затворническите нарове.

Както обикновено в България всичко е ясно - само комисионните - още не са уточнени, но предвид процентите в Румъния, то най-вероятно те са подобни Кой има илюзия, че корупцията в бедна и мизерна Българя, е по-малка от тази в Румъния?

Което обяснява защо в България Windows е много по-скъп отколкото в САЩ и Западна Европа! Обяснява защо държавната и общинската администрация, училищата и всички държавни служби използват скъпия Windows, вместо софтуер с отворен код (Linux например), който при това е безплатен, много по защитен от злонамерени атаки, от вируси и от него компютрите не “забиват”, поне не в степен както когато се използва Windows. Обяснява защо ГДБОП, вместо да се бори с престъпността в държавата, харчу милиони бюджет от данъкоплатците, за да брани корупцията. 

Държави които за разлика от нас не плащат за скъп Windows.

САЩ - Белия дом премина на Linux. Министерството на отбраната на САЩ, Военноморския флот на САЩ, Федералния съд на САЩ, Пощите в САЩ, Държавната администрация на Испания, Македония, Руската държавна администрация и руските училища, Правителството на Германия, Френската полиция и половината министерства във Франция, Чехия, Китай, Индия, Малайзия, Бразилия, Филипини, Тайланд, Виетнам и други.

Освен много държави и големите сериозни корпорации избягват Windows!

Големи корпорации като Daimler Chrysler, Sony, Boeing, Sun, IBM, Novell, Google, Yahoo, Cisco, Amazon, Peugeot, Toyota, най-голямата фондова борса в света New York Stock Exchange, научни институци като ЦЕРН и т.н. 

От гледна точка на оптимизиране на разходите за ИТ и намаляване на проблемите свързани с ИТ поддръжката, внедряването на софтуер с отворен код е много подходящо решение, а защо българските политици и българската администрация са против, вероятно вече е ясно, след съдебните дела в Румъния!

Оказва се, че в България част от договорите с Microsoft и фирмата посредник били засекретени... Най-веселата част е, че на 12.03.2012 главният секретар на Министерски съвет Росен Желязков отрече, че Windows бил скъп. Според него България бил ползвала преференциална цена заедно с Румъния (!) и щяла била да икономиса 15 милиона лв. Но сега се оказва, че точно заради този “евтин” софтуер, румънските колеги на Росен Желязков и неговите началници са в затвора! ☞   Фиксиране на покачващи се лихви по кредити за частни лица и компании

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0617