Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Архив: Публикации / Ценова война между страните, производителки на петрол

Ценова война между страните, производителки на петрол
03.11.14 14:02
Ценова война между страните, производителки на петрол

От юни досега стойността на барел петрол се срина с повече от 22%

ОПЕК*, са вкопчени в ценова война, докато се борят да защитят позициите си на пазара на петрол, обяви министърът на петрола на Ирак Абел Абдел Махди. Според него, в ОПЕК се води ценова война. Фундаменталните фактори, движещи пазара, се променят, а всеки ден към предлаганите количества се добавят още 3 млн. барела, и то в момент, в който икономическият ръст на Китай и Индия се забавя.

От 23 юни досега цените на петрола се сринаха с над 22%. Доставките се увеличават предвид усвояването на шистовите залежи в САЩ, а търсенето отбелязва най-слабия си ръст от 2009 г. насам. На 1 октомври най-големият световен износител, Саудитска Арабия, снижи цените на експорта си към Азия до най-ниското равнище за последните почти шест години. Малко след това Иран свали цените на своя петрол. През октомври ОПЕК са вдигнали продукцията си до 14-месечния максимум от 30.974 млн. барела на ден, водени от Ирак, Саудитска Арабия и Либия. Енергийно министерство на САЩ обяви, че миналата седмица американският добив е скочил до най-високото си ниво от 1983 г. насам.

Главният секретар на ОПЕК Абдула Ел-Бадри отрече вътре в организацията да се води ценова война. „Държавите следват пазара. Продаваме според пазарните цени” – заяви той на конференция в Лондон.

* ОПЕК доставя около 40% от световния петрол

 

Идентифициране  на средносрочните  и  дългосрочни мега-тенденции. Разработване на стратегии за да се възползвате от тези тенденции, които са ключът към инвестирането в днешния, в утрешния свят и към вашия бизнес

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0619