Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Архив: Публикации / Турция на Ердоган свали маските и вече открито подпомага Ислямска държава

Турция на Ердоган свали маските и вече открито подпомага Ислямска държава
17.10.14 19:13

Автор: Р. Караджов за www.newsline.bg
Турция на Ердоган свали маските и вече открито подпомага Ислямска държава
Според BBC вчера Турция започна да бомбардира кюрдите които се борят срещу Ислямска Държава. Турски самолети F-16 и F-4 са бомбардирали кюрдски бунтовнически цели на ПКК близо до иракската граница.  

Кюрдите са разгневени от бездействието на Турция спрямо Ислямска държава в Ирак и Леванта (ИДИЛ). По-рано двама командири от кюрдската армия ранени при боеве с ислямистите бяха арестувани от турските власти, когато са пристигнали за лечение в болница в югоизточната част на Турция.Докато досега Ердоган подкрепяше само под масата най-ретроградните сили в ислямизма, осигурявайки им безопасен коридор за продажба на контрабанден петрол, за над $ 1 милион на ден и вероятно снабдявайки ги срещу това с оръжие, то вече маските са свалени. Което и обяснява неговия отказ да предостави базата Инджирлик за удари срещу Ислямска държава, на западните съюзници. 

Докато САЩ вече поучени от грешките си в Сирия и Ирак правят опит за овладяване на ислямската вълна, а Франция ще достави оръжие на кюрдите за борбата срещу ИД в Сирия, Турция започна офанзива срещу единствените в района, които успяват да се опълчат засега на ислямизма, кюрдите.

"Ислямска държава" е сунитска екстремистка и терористична групировка близка вероятно до вижданията на Ердоган за нова “цивилизация”, след като Турция вече открито помага на новия халифат.Целта на ИД е да изгради теократична ислямска държава, включваща териториите на Сирия, Ирак, Ливан, Израел, Йордания, а вероятно и Турция, щом бойците на ислямистите работят съвместно с турските ВВС. 

В края на юни от организацията на която Ердоган вече открито помага, заяви, че създава в контролираната територии в Сирия и Ирак "Ислямски халифат". Жените в новата държава са принудени да носят пълен никаб. Забранени са алкохолът, пушенето на цигари наргиле, музиката и снимките на хора на обществени места.Въпросът е, следва ли Ердоганова Турция, която вече е загърбила почти изцяло гражданската държава завещана от бащата на Турция Мустафа Кемал Ататюрк, когото сегашния президент ислямист Ердоган, нарича “пияница”, да влиза в Европейския съюз и вече въпроса, следва ли тази страна да остане член на НАТО, след ролята на Ердоганова Турция в подкрепа на талибаните от Ислямска държава? 

Следва ли България и българските политици, все още да говорят за близки икономически и политически връзки с Ердоганова, ислямизираща се Турция, след като тази държава все повече се доближава до радикалния ислямизъм и която все по-малко прилича на приятелската нам държава от последния почти един век и завещана като вечен приятел на България от Ататюрк?

На снимките: Турски самолет излитащ да нанесе удар – Снимка BBC News. Мустафа Кемал Ататюрк – създател на светската държава. Сегашния президент на Турция, ислямистът Реджеп Тайип Ердоган. На последната снимка - разликата между Ердоган и Ататюрк, в очите на светските кръгове в Турция, които сегашния президент на страната така силно мрази. Снимка от протестите против Ердоган през 2013 г. 


Идентифициране  на средносрочните  и  дългосрочни мега-тенденции. Разработване на стратегии за да се възползвате от тези тенденции, които са ключът към инвестирането в днешния, в утрешния свят и към вашия бизнес

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1307