Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Архив: Публикации / Аржентина в нова спирала на инфлация

Аржентина в нова спирала на инфлация
22.08.14 19:10

Автор: Р. Караджов

Аржентина в нова спирала на инфлация


В страната има поток от все по-малко валута, защото повечето инвеститори очакват още поевтиняване на песото. Планът на аржентинското правителство да излезе от състоянието си на фалит в което навлезе последните седмици бе определен като незаконен от американския съд. Аржентина се опита да заобиколи забраната, наложена  от американския съд, да изплаща лихвите по дълга си на кредитори, които са се съгласили за преструктуриране на своите облигации и за отписали част от вземанията си. Част от облигацонерите обаче отказват да преразгледат тази си позиция позовавайки се на това, че когато Аржентина е искала пари на заем, тя реално се е съгласила да плаща лихвите по него, както и да върне 100% от дълговете си.
Аржентина в нова спирала на инфлация
Официален курс на аржентинското песо към долара в зелено, и курсът на черно или паралелния курс в синьо. Поради забраната за купуване на чужда валута за аржентинските граждани се вижда как маржа между двата курса на долара се отваря все повече.  На черния пазар, песото отслабна до  $ 13,95.

През юли съд в САЩ излезе с решение, че Аржентина трябва първо да се издължи на хедж фондовете и настояващи да получат пълно плащане по облигациите които те са купили кредитирайки страната и които бяха просрочени през 2001 г. Задълженията на Аржентина изчислени на около $ 1,3 млрд., но Аржентина в продължение на години отказва да плати на "лешоядите", заявявайки, че не може да си го позволи и настоява фондовете да разменят облигациите си за такива с по-ниска стойност. На фона на проблемите с обезценяване на песото правителството отхвърли опасенията, че Аржентина навлиза нова девалвация.

В Аржентина всичко се повтаря 
Franklin Templeton Investments изкупува украинските дълговеАполитични бизнес услуги, в зависимост от обстановката,  независими от променящите се фактори и конюнктура, базирани на конфиденциалност. Активни и количествени инвестиционни решения и алтернативни стратегии в местен и световен мащаб

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1428