Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Архив: Публикации / САЩ премахнаха забраната за износ на лек петрол?

САЩ премахнаха забраната за износ на лек петрол?
26.06.14 10:16

Автор: www.dnevnik.bg

САЩ премахнаха забраната за износ на лек петрол?Първия петрол, ще се изнесе вероятно през август

Според The Wall Street Journal,  Министерството на търговията на САЩ е издало на Pioneer Natural Resources Со и Enterprise Products Partners LP разрешения за износ на кондензат (лек петрол) за чужбина.  С това администрацията на Барак Обама разчиства пътя за първия износ на нерафиниран американски петрол в последните над 40 години. 

Развитието на добива от шисти доведе и до натрупване на големи количества лек
петрол в Тексас и Луизиана. Лекият петрол е труден за преработване в тези щати, понеже рафинериите са пригодени за работа с по-тежък петрол, внос от Мексико и Венецуела. Сенатор Лиза Мурковски от Републиканската партия коментира, че разрешаването на износа на лек петрол е "добър ход, който отразява промените в пазарите на енергоносители в САЩ". Тя призова Белия дом да премахне напълно забраните за износ на суров петрол. Източник в Сената коментира, че разрешените доставки ще се ограничени, понеже става дума за "стабилизирани" кондензати – преработен суров петрол, от който са премахнати някои съставки, например бутан, което позволява да бъде пренасян по тръбопроводи. Не е известно точно какво количество кондензат ще могат да изпращат след като през август забраната бъде вдигната. САЩ произвежда приблизително 800 000 барела кондензат дневно. Конгресът вероятно няма да приеме законодателството, което премахва забраната за износ на суров петрол преди междинните избори на 4 ноември, понеже депутатите не биха искали да поемат отговорността за увеличението на цената на петрола на вътрешния пазар преди вота.

Според правилата, наложени след Арабското петролното ембарго от 1973 г., американските компании могат да изнасят рафинирани горива, като бензин и дизел, но не и петрол, освен при определени обстоятелства, които изискват специален лиценз. Ембаргото изключва единствено съседна Канада.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0671