Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Архив: Публикации / Franklin Templeton Investments изкупува украинските дългове

Franklin Templeton Investments изкупува украинските дългове
06.05.14 22:50

Автор: Bloomberg, превод Blitz.bg

Franklin Templeton Investments изкупува украинските дълговеFranklin Templeton Investments (Franklin Resources, Inc.) вече държи около 43% от задълженията на Киев, надява се на добра печалба


Един от най- големите инвестиционни фондове на САЩ - Franklin Templeton Investments продължава да изкупува дълговете на Украйна. За първите три месеца на годината американците са увеличили своя портфейл от дългови книжа на страната с 62 милиона долара и вече притежават украински дълг за 7.6 милиарда долара.
По този начин Franklin Templeton Investments вече е собственик на около 43% от целия държавен дълг на Киев. Фондът е известен сред инвеститорите със своята стратегия, основаваща се на покупка на дългови книжа на проблемни държави. Начело на фонда стои Майкъл Хайзенстеп, известен с прозвището си „ инвеститор срещу тълпите”. Именно той бе в основата на закупуването на над 10% от държавния дълг на Ирландия за около 6 милиарда долара в разгара на икономическата криза, с което допринесе за стабилизирането на тази страна и в края на краищата прибра солидна печалба от операцията. Същата стратегия, приложена към Южна Корея и Унгария, донесе на инвестициите на фонда печалба от близо 16% за 2012 година. Franklin Templeton Investments започна да изкупува украинския дълг още от есента на миналата година, веднага след началото на политическата криза в страната. Влошаването на ситуацията около страната и буксуването на украинската икономика не повлияха на покупките на фонда и той продължава да купува държавния дълг. Сега доходността на украинските облигации с дата на погасяване през 2015 година се намира на своя максимум от около 14.3%. Templeton Investments залагат на очакването, правителството в Киев да се справи със ситуацията и да запази целостта на страната. Ако това стане, парите, инвестирани в украински дълг ще донесат много добра печалба на инвеститорите.

PS: Р. Караджов - Franklin Templeton Investments (Franklin Resources, Inc.) които се търгуват на
NASDAQ и на New York Stock Exchange с борсов код BEN.  Franklin Templeton Investments е една  от най-големите световни групи за управление на активи, с над $ 844.7 милиарда под управление,  от името на над 25 милиона частни, професионални и институционални инвеститори. Компанията има офиси в над 35 държави и клиенти от 150 държави. Въпреки, че следва в повечето случаи консервативни стратегии, Franklin Templeton Investments следва агресивна политика на изкупуване, в случаите когато прецени, че печалбите си струват. Фондът изкупуваше украински облигации още преди събитията в Киев и през 2013 г., но агресивно започна да го прави през февруари когато доходността на облигациите скочи на 11.5%. Преди месец дори Майкъл Хайзенстеп отиде до Киев за да се разходи по киевските улици и да попие атмосферата. Според него въпреки, че е на ръба на фалита Украйна всъщност не е толкова зле със своите само 40% задължения върху БВП на страната.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.2365