Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Архив: Публикации / Goldman: защо златото ще поевтинее с 20%

Goldman: защо златото ще поевтинее с 20%
17.04.14 16:46

Автор: www.Zlato.dir.bg
Goldman: защо златото ще поевтинее с 20% Златото бе аутсайдерът сред борсовите стоки през 2013 г., като се срина с 30 на сто. Въпреки че през 2014 г. златото поскъпна с около 10%,  стратези на Уолстрийт остават скептични относно бъдещите му перспективи. 


В писмо до клиентите си анализатори на Goldman Sachs потвърдиха прогнозата си, че в следващите 12 месеца можем да очакваме понижение до $1,050 на тройунция злато.  В първите месеци на годината, цените на златото бяха подкрепени от три основни фактора: резкият спад на икономическата активност в САЩ, причинен от тежката зима, кредитните проблеми в Китай, и ескалацията на геополитическото напрежение.  От Goldman обаче предупреждават, че дори горещите точки в света да продължат да се нажежават, възстановяването на икономическата активност в САЩ и Китай ще сложи спирачки на евентуалния ръст на цените на златото. Стратезите подчертават, че за да преразгледат очакванията си за поевтиняване на златото, Америка трябва да демонстира доста слаби резултати на икономическия фронт. 

В понеделник, 14-ти април, златото вървеше по $1,327 на тройунция. За да се сбъдне прогнозата на инвестиционната банка, котировките трябва да се стопят с малко над 20% за тройунция злато. 

Руско - Украинска криза и цени на злато
Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0736