Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Архив: Публикации / Затварят първия мол в Русе?

Затварят първия мол в Русе?
23.03.14 22:32

Автор: real-estates.dir.bg

Затварят първия мол в Русе?

"Дунав мол" пета година стои празен

Първият голям търговско-развлекателен център, който заработи в Русе, е
пред затваряне. Още от сутринта вчера клиентите на „Мега мол” бяха връщани с мотива, че се извършва профилактика, пише „Монитор”. Работници пък изнасяха мебели от вътрешността на сградата и ги оставяха във фоайето. 

През последните дни
много русенци отиват в „Мега мол”,
за да си купят стоки от големите разпродажби, които обявиха малкото останали в лъскавата постройка обекти. Продавачите са лаконични и обясняват на клиентите, че предстои ремонт. Първи отношенията си с мола прекратиха „Пикадили”. Мястото зае друг хранителен магазин – „Дунавски хали”, но и той в момента разпродава стоките си. Рафтовете на дрогерията „ДМ” са празни, а табела уведомява клиентите, че предстои реконструкция. Слуховете за финансовите проблеми на Мега мол - Русе тръгнаха неотдавна. През февруари т.г. лондонският клон на Банка Пиреос, към която собствениците на мола имали необслужен кредит, поиска центърът да се обяви в несъстоятелност. Назначен бе временен синдик. „Монитор” потърси представителя на собствениците Николай Дудев, който обаче каза, че е на среща и не може да коментира. Дейността в търговско-развлекателния център така и не потръгна от самото начало. В края на 2010 г. молът отвори врати само с четири работещи магазина, но и след това много от обектите вътре останаха празни.

Това е вторият мол в Русе, за който нещата не вървят добре. Огромният търговско-развлекателен център в близост до Дунав мост, наречен „Дунав мол”, вече пета година стои празен. Добре се развива единствено „Мол – Русе” в квартал „Изток”, в който почти всички търговски площи са заети.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0941