Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Архив: Публикации / IBM пред спад в цената на акциите

IBM пред спад в цената на акциите
29.08.13 03:42

Автор: Р. Караджов


Причните - фундаментални, с добавени технически фактори

SCO възобнови съдебния процес срещу IBM по повод правата върху UNIX. Макар предния път IBM да спечелиха делото, то новите дела са с неясен  финал. Софтуерът и услугите, но най-вече хардуерът, са се продават по-слабо. Опитите за икономии вътре в компанията (по мой източник) са неуспешни, водят до закриване на предимно полезни работни места, докато мениджърския състав не се съкращава или се мести на други позиции. 

Отношението към персонала е демотивиращо, заплащането не отговаря на лоялността, а вложеното старание не се оценява. Компанията е обрасла с правила и бюрокрация които спират развитието на нови идеи.  IBM е със силно представяне на развиващите се пазари, но  точно от там може да дойде друг удар.  


Преди десетина дни се появи нов проблем.  Китайското министерство на обществената сигурност подготвя разследване на IBM Corp. Разследването започва след разкритията на Едуард Сноудън за мащабно следене от страна на американската Агенция за национална сигурност и твърдението му, че тя е проникнала в ключова мрежова инфраструктура в университети в Китай и Хонконг. ''В момента благодарение на тяхното технологично превъзходство в много от нашите основни системи в информационните технологии по същество са доминирани от чужди компании за хардуер и софтуер, но скандалът ''Prism'' предполага проблеми със сигурността'', цитира китайско издание анонимен свой източник. 

До 2015 г. по-голямата част от печалбата трябва да се формира от софтуер. Причина за това са ниските маржове на печалба в хардуерния бизнес... Дали бизнесът със софтуер и патенти ще успее да удържи гиганта и най-вече колко човека освен мен си задават тоя въпрос? Вероятност от мечо развитие при акциите - 87%. 
Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0665