Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Архив: Публикации / Рядък жълт диамант, оценяван на над 10 млн. долара, се предлага на търг в Женева

Рядък жълт диамант, оценяван на над 10 млн. долара, се предлага на търг в Женева
11.11.11 23:45

Автор:www.investor.bgБижута на кралски особи и часовници, принадлежали на исторически личности също ще търсят своя нов собственик на търга

Рядък жълт крушовиден диамант с тегло 110,3 карата ще бъде предложен на търг в Женева следващата седмица, като се очаква цената му да достигне 11-15 млн. щатски долара, съобщи AP, цитирана от БТА.

Цветът на диаманта е наситен. Той е най-големият известен от този род. Продава се от компанията "Кора интернешънъл", която го е намерила в ЮАР миналата година. Той няма история, но притежателят му ще има шанса да му даде име.

Рядък жълт диамант, оценяван на над 10 млн. долара, се предлага на търг в Женева

На търга на 15 ноември ще бъдат предложени също бижута, подарени от султан Абдул Хамид II на своята съпруга - египтянката Хедиве, в края на 19-и век. Комплектът от огърлица, брошка и обеци се очаква да донесе 10 милиона долара. Някои от камъните са били подарени на отоманския султан Ахмед II през 1711 г. от съпругата на Петър Велики Екатерина в името на мира.

Преди търга на бижута в Женева на 13 ноември ще има продажба на часовници, принадлежали на исторически личности. Сред тях са часовниците на първия индийски президент Раджендра Прасад и на германския канцлер Конрад Аденауер.

Часовникът на Аденауер е Rolex. Той му е подарен от основателя на компанията Ханс Вилсдорф през 1955 г. Писмо към него обяснява, че канцлерът ще може да го носи, докато се къпе. Часовникът е от 18-каратово злато и ще бъде предложен за първи път на пазара от Sotheby's.

Модел позира с диамантена огърлица и комплект бижута по време на представяне на предметите пред медиите. Комплектът диамантени бижута се състои от огърлица, брошка и чифт обеци и датира от средата на 19-ти век. Те са били част от подарък, преодставен от императрица Екатерина I - съпруга на руския цар Петър Велики, на османския султан Ахмед III, за да преговарят за мир след Прутската война.

Очаква се комплектът да бъде продаден за около 10 млн. долара.

Снимки: Ройтерс

Часовникът Rolex, принадлежал на Конрад Аденауер. Очаква се да бъде продаден за между 66 500 и 89 000 долара. 

Жълтите диаманти са изключително редки и затова много скъпи. Очаква се този да бъде продаден за между 11 и 15 млн. долара. 


нагоре

 

 

   


 
 

 
 

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0636