Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Архив: Публикации / Централните банки в Европа отново се договориха да не продават злато

Централните банки в Европа отново се договориха да не продават злато
30.08.09 19:44
Таван на продажбите на злато
 

Централните банки в Европа постигнаха ново споразумение за поставяне на таван на продажбите на злато. Договорката е трета по ред, а срокът й на действие е пет години.

Европейската централна банка, както и 18 други централни банки от Стария континент са постигнали споразумение да не продават повече от 400 метрични тона злато годишно до септември 2014 година. Това означава, че таванът е свален по-ниско спрямо сегашното споразумение, при което е той е 500 тона злато.
„Това е позитивен сигнал за златото“, коментира Джон Рийд от UBS пред Bloomberg. “Споразумението елиминира минималния шанс европейските централни банки да продават злато на пазара по нерегламентиран начин“, смята той.
През първата половина на годината централните банки са продали със 73 на сто по-малко злато, а за цялата 2009 година продажбите на злато може да паднат до най-ниското си ниво от 1994 година насам, смятат от анализаторската компания GFSM.
Към момента от Международния валутен фонд са заявили желание да продадат 403 тона злато си, но все още няма окончателно решение за това. Очакванията са златото да бъде изкупено от Китай, Русия и някои други банки от развиващия се свят.

Най-големи  резерви злато в света към момента имат САЩ и Германия. Китай са на шесто място в класацията, а Русия – на десето по запаси злато.

 Тел: 0877 232 464


 
злато, инвестиции и злато, кюлчета злато, инвестиционно злато, златни монети, златни бижута, покупка и продажба на злато, цени - злато

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1064