Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Архив: Публикации / Производство на злато

Производство на злато
30.08.09 19:22

Автор:Пр: Christian Rashev


Производство на злато


Ню Йорк (Ройтерс)

("Как се вдигат акции на компаниина борсата" - бел.прев.)

Новата мина на Newmont Mining Corp в  Boddington, западна Австралия би трябвало да произведе от 300 000 до 500 000  унции злато тази година, което възлиза на около 20% от очакваното производство злато за цялата компания през следващата година,  каза изпълнителният и директор  в сряда.Richard O'Brien

Richard O'Brien също така каза,  на Световната конференция по Минно дело и Стомана, че той предвижда златото да се търгува между $900 и $1,200 за тройунция през следващите няколко години, поддържано от безпокойството от по-ниско индустриално производство и инфлация.
“Ще бъда изненадан да видя средна
цена на златото под 900 USD тази година” - каза О`Браян.
”Ако вие вземете най-високата
цена на златото през 80-те години и сегашното поскъпване на долара, ще получите цена от около  $2,000 за тройунция.  Не мога да назова конкретни стойности,  но има ясни сигнали за движение на горе... И аз мисля, че през следващите няколко години, златото ще се търгува в границите  от  $900 до  $1,100 или $1,200."

Цената на златото премина границата от  $1,000 за тройунция на 20 Февруари.  Най-високото ниво от 11 месеца насам. Но след това цените на злато спаднаха до около $907 на Лондонската борса.

Производителите на злато трябва да очакват увеличение на печалбите, каза
О`Браян, и  Newmont също ще се възползва от започващото производство на злато в  Boddington, западна Австралия. Boddington ще бъде най-голямата златна мина в Австралия, с 20 годишен експлоатационен период, и се очаква да започне производство на
злато през втората половина на тази година - каза той. "Newmont очаква да произведе  300,000 до 500,000 унции злато тази година" - каза   O'Brien, и се очаква да достигне нива от 1 милион унции злато годишно, през следващите години. В допълнение, цената на добиваното злато в   Boddington ще бъде $300 за  тройунция – една от най-ниските стойности в света, каза   O'Brien.
Въпреки, че базира своите разчети за 2009 на
цена на злато от $750,   O'Brien не е увеличил производството на компанията и планираните продажби.
“Ние сме спокойни с това което имаме сега! Ние търсим неща които да ни направят по-добри, а не по-големи" - каза той и добави - "Компанията търси в редицата на малките и средни компании също за joint ventures.
Newmont също изследва такива райони като Турция, Източна Европа и  Papau New Guinea за партньори в добиването и преработката на
злато.

В  Ghana, където има една работеща златна мина,  Ahafo, Newmont търси сигурни и надеждни енергийни източници преди започването на разработването на втора златна мина, каза той.  "

Акциите на  Newmont нараснаха с $1.52, с 4.3 % до $36.55 на New York Stock exchange в Сряда следобед. ( бел.прев. - след изказването за Ройтерс)"
 
Newmont Mining Corp. (NEM)

 


Злато.дир.бг


.......................................................................................................

 Gold Market, Silver Market, Platinium Market 

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1854