Инвестиции, Бизнес, Пари, Финансови и Стокови пазари, Инвестиционни стратегии, Търговия с деривати, Борсови операции, Банки, Лихви, Forex, Stock, Bonds, Futures, Options, Excange, Hedge, Real estate, Optimization Company

 

 
Рейтинг: 3.00
(556)
ПЕРСОНАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ, ИНВЕСТИЦИОННИ СТРАТЕГИИ, ПАРИ
☞ Публикации
Последни новини


Инвестиционни консултации Новини Фиксиране на лихви по кредити и лихви по депозити

☞ Архив: Публикации / Бъди упорит

Бъди упорит
10.02.06 02:37

Автор: Д. Уестърби
Бъди упорит

Някои твърдят, че 90 процента от живота е само показност
Е, и 90 процента от успеха също е само показност


Отново и отново. Никога не се предавай. Никога. Никога не приемай отказ. Никога. И винаги, винаги продължавай. В края на краищата суровите правила, които управляват новооснованите компании, като например закона на Мърфи (Ако нещо може да се обърка, то ще се обърка), изглеждат като банално описание на обикновен работен ден в офиса.

Най-често срещаното твърдение за успелите предприемачи е, че те никога не се отказват. Наблюдателите отбелязват как в разрез с всякаква логика предприемачът е продължил в стремежа си към целта. Разбира се. Все пак наблюдателите определят логиката като творение на мнозинството; тоест ако даден начин на действие или избор е неразбираем за мнозинството, той се смята за нелогичен. Но, разбира се, мнозинството има сигурност на работното си място. Мнозинството има работа на пълен работен ден, получава чек със заплатата си и няма реална възможност да постигне

В трудната ситуация можеш да си отдъхнеш - най-лошото е зад гърба ти. Ако преди да попаднеш в беда, си се притеснявал да не попаднеш в нея, успокой се - вече си вътре.

Когато нещата се объркат, а после продължат да се влошават, запазването на спокойствие е най-същественият елемент от възстановяването. Само ако си спокоен, ще можеш да прецениш ситуацията и да решиш кой е най-добрият начин за действие. Паническата реакция, действието без мисъл, почти винаги се оказва погрешно, тъй като рядко отчита всички променливи в ситуацията.
За да запазиш спокойствие, трябва да осъзнаеш, че статуквото е разрушено и няма връщане назад. Нужно е да разбереш, че кризата трябва да бъде разрешена; ако не го направиш, тя вероятно ще се влоши още повече.

Отказът от статуквото

За повечето хора отказът от статуквото, подобно на раздялата със стар приятел, е трудно, ако не и невъзможно. Мнозина продължават да правят онова, което винаги са правили, дори и то вече да е безсмислено. Даже на фона на изобилен пазар онзи, който е израсъл в оскъдица, ще продължи да трупа. При стесняващ се пазар човек, свикнал с нарастващ пазар, ще продължи да купува. Тези действия възприемат свой собствен ритуален, успокояващ модел, който е в пълен разрез с новата реалност, в която индивидуалният играч се е озовал.

Причината повечето бизнесмени да не стигат далеч е в това, че обстоятелствата се променят, а те не. Те продължават да правят онова, което са правили при предишните обстоятелства, и така слагат край на успеха си.

Повечето автомобилни компании не преживяват въвеждането на поточната линия. Много производители на универсални компютърни системи не оцеляха след атаката на персоналните компютри. Ти може да не оцелееш в информационната икономика.

За да оцелееш в криза, най-важното е да осъзнаеш промяната и да я приемеш. А ще я приемеш, като разграничиш действията си от онова, което ги е предхождало.

Кризата трябва да се разреши

Тя няма да отмине. Дори и да се преструваш, че я няма, тя е налице. Ако не си дадеш сметка за този факт, и то колкото по-скоро, толкова по-добре, няма да можеш да поемеш по пътя към успеха. Никой друг няма да разреши кризата вместо теб, защото за другите тя няма същия смисъл.

В кризата - възможности

Най-пренебрегваният аспект от справянето с криза са възможностите, които предоставя кризисната ситуация. Ако запазиш спокойствие по време на земетресение, ако приемеш промяната в топографията и погледнеш пейзажа по нов начин, ще можеш да откриеш възможностите, разкрити от разместените земни плочи. Човекът, който търси шанс в кризата, няма да има конкуренция, защото повечето от другите хора ще са паникьосани и ще се мъчат да намалят последиците й за себе си. Когато Крайслер беше на ръба на банкрута, Якока не се опита да ограничава загубите, той намери някой друг, който да ги поеме. Когато пазарът се свива, не търси начини да продадеш своите губещи стоки, търси начини да придобиеш евтино печеливши стоки. Когато безработицата се разрастне, постарай се да служиш на безработните.

Запази спокойствие. Мисли. Действай.  


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0855